Margele.ro | Totul despre mărgele TOHO

Probabil că ați auzit despre mărgelele TOHO și vreți să aflați mai multe despre acestea. În cele ce urmează ne propunem să vă prezentăm cât mai în detaliu tot ceea ce înseamnă mărgele TOHO și cum pot ele să vă ajute în crearea de bijuterii handmade minunate.

Mărgele TOHO diferite culori

ISTORIC

Istoria mărgelelor TOHO e relativ scurtă comparativ cu celelalte tipuri de mărgele și pietre semiprețioase care există la ora actuală și din care se confecționează bijuterii.
În anul 1930 a început crearea de mărgele TOHO în Japonia, în zona Hiroshima Fukuyama. Firma care produce mărgelele Toho și care se comercializează în toată lumea se numește TOHO co, LTD. Acesta s-a înființat in 3 Noiembrie 1951 ca o societate de familie. În prezent președintele acesteia este Iwao Yamanaka. Firma are diferite sedii de producție și distribuție în Japonia. Pentru comercializarea produselor în afara țarii au contracte cu diferite magazine care vând en-gros prin magazine fizice sau online, așa cum suntem și noi, margele.ro

TIPURI DE MARGELE TOHO

Există 14 tipuri principale de mărgele TOHO. Categoria e dată de forma mărgelei. Subcategoriile acestora sunt date de dimensiunile mărgelei.
Dintre toate tipurile de mărgele TOHO, cea mai cunoscută e TOHO Round.

Toho Round

TOHO Treasure Cylinder Beads

TOHO Aiko Precision-Cut Cylinder Beads

TOHO Charlotte (One-Cut)

TOHO 3-Cut

TOHO Cube

TOHO Cube

TOHO Hex

TOHO Hex

TOHO Aiko Hex

TOHO Magatama

TOHO Magatama

TOHO Mixes

TOHO Mixes

TOHO Bugle

TOHO Bugle

TOHO Twisted Bugle

TOHO Twisted Bugle

TOHO Triangle Bugle

TOHO Triangle Bugle

TOHO Triangle

TOHO Triangle

Dimensiuni margele TOHO

Dimensiuni mărgele TOHO

Toate modelele de mărgele TOHO

Mărgele NISIP vs TOHO vs MIYUKI

Există 3 tipuri de mărgele mici, numite generic „mărgele de nisip”: Mărgele de Nisip, TOHO si MIUYKI. Mai multe despre acestea puteți citi aici.

Care e diferența dintre acestea?
Diferența cea mai mare constă în gradul de precizie cu care acestea sunt realizate. În funcție de gradul de precizie e influențat si prețul lor. Nu putem zice că unele sunt mai bune decât altele. Depinde de ceea ce vrei să realizezi.

BIJUTERII REALIZATE DIN MARGELE TOHO

Pe plan internațional există foarte multe concursuri dedicate creatorilor de bijuterii handmade. Printre acestea se numără și concursul anual jurizat de către firma mamă a mărgelelor TOHO. Vă prezentă mai jos căteva bijuterii realizate în cadrul concursului. Pentru mai multe imagini, vă rugă sa dați click aici.

Bratara Toho

Tutorial brățară TOHO – Ghid Complet

În acest tutorial veți învăța cum să realizați singuri o brățară din mărgele TOHO. Vă vom conduce pas cu pas astfel încât la sfârșitul tutorialului să puteți purta ceva minunat creat de dumneavoastră.

Brățările Toho sunt foarte la modă și foarte căutate. Aspectul lor „muncit și migălos” reușeste să ofere o notă de delicatețe și rafinament oricui o poartă. Sutele de mărgele Toho din care sunt confecționate Brățările Toho ofere nenumărate posibilități de exprimare. Se pot crea o mulțime de modele de diferite tipuri și mărimi.

În cele ce urmeaza veti învăța cum se crează o brățară TOHO. Vă vom trece prin toți pașii pe care îi urmează orice creator de bijuterii care folosește mărgele Toho.

Citeste mai departe

Fascinanta lume de sticlă a mărgelelor Miyuki

Când vine vorba de mărgele, visam cu ochii deschişi la Japonia, pentru că de acolo vin cele mai minunate şi mai perfecte dintre ele: mărgelele Miyuki.
Mărgelele cilindrice japoneze sunt superioare din punct de vedere calitativ. Acestea sunt recunoscute ca fiind cele mai regulate şi uniforme mărgele pe piaţă internaţională. Pot fi găsite sub denumirea de mărgele Miyuki, fiind foarte apreciate de artişti.

Citeste mai departe

bijuterii electric castle

Ce accesorii și bijuterii s-au purtat anul acesta la Electric Castle

Nu puteam lipsi anul acesta de la Electric Castle. Acest tărâm magic aduce la un loc o multitudine de culturi și trenduri. Și nu ne referim la muzică de data aceasta, ci la modă, vizual, accesorii, combinații trăznite, bijuterii asortate atât de original! Așa că am făcut o selecție de imagini care vorbesc de la sine despre moda de festival. 

Citeste mai departe

margele de sticla ovale st-o16

Mărgele din sticlă și istoria lor fascinantă

Legenda spune că arta de a face mărgele a fost descoperită atunci când cineva a scăpat din greşeală o sticlă în foc. A urmat cuptorul cu formă de stup şi în acest fel meşteşugarii cu mâini pricepute au început să descopere şi să perfecţioneze o sumedenie de tehnici de modelare a sticlei. Aţi ghicit, azi vă povestim despre mărgelele din sticlă şi cum ajung aceste podoabe să înfrumuseţeze atât de frumos tot ce e în jur.

Simbolizând puterea şi facilitând comerţul, mărgelele sunt mici opere de artă care au jucat un rol foarte important în istorie. Obiecte decorative şi bijuterii deopotrivă, ele reprezintă culturile şi istoria de mii de ani a popoarelor. Au fost folosite pentru modă şi ornamente, simbol al puterii, bogăţiei, sau ca şi obiecte de schimb comercial. Mărimea lor poate contrazice sau înşela importanța acestor podoabe.Ele pot reprezenta bogăţia, sexul sau relaţiile de familie, pot indica statutul social, toate acestea fiind date de culoare, model sau structură.

Citeste mai departe

Ce bijuterii confecționăm din mărgele în 2017

E timpul să te pregătești pentru ce urmează

Poartă ceea ce-ți place și te face să te simți bine! Este singura regulă, dacă este să o numim așa, pe care o avem la margele.ro. Nimeni și nimic nu îți poate dicta ceea ce ți se potrivește, nici Anna Wintour, “the voice of Vogue”, nici Angelina Jolie, poate cea mai venerată femeie în viață.
Și totuși… Tendințele în lumea glamour, a bijuteriilor și a pietrelor prețioase, sunt dictate în primul rând de bun gust. Iar noi am facut o listă scurtă, care cu siguranță îți va prinde bine în acest sezon.
E bine să știi ce și cum se poartă, un punct de pornire pentru a-ți construi apoi să propria identitate și personalitate.
Hai sa începem și să vedem ce se poartă în 2017:

Citeste mai departe

Cum te accesorizezi la Festival

-Ce vrei să te faci când o să fii mare?
-Festivalieră.
-Festivalieră? Este măcar acesta un cuvânt?
-Dacă nu e, ar trebui inventat!
-Şi de ce vrei să te faci festivalieră?
-Ca să port cele mai cool accesorii şi bijuterii! Să dansez până dimineaţa cu o bentiţă în păr, să îmi asortez bronzul pielii cu cerceii-corai, să port pe degete inele îndrăzneţe şi în brâu cingători vintage.

Accesorii pentru festival
Citeste mai departe

Bijuteriile cu motive tradiţionale sunt cool!

Istoria bogată a românilor legată de podoabe

Românii au, poate, una dintre cele mai bogate palete de podoabe tradiţionale dintre popoarele europene. Farmecul costumului tradiţional românesc este foarte bine pus în valoare de bijuteriile specifice, cu care româncele noastre neaoşe se mândresc din moşi-strămoşi! Zestrea pe care ne-au lăsat-o bunicii noştri, arta de a împleti bentiţe sau zgărzi, de a purta „nealcoş” un colier sau o brăţară colorată din mărgele este de nepreţuit în zilele noastre. Şi cât de bine se îmbină tradiţia cu grija pentru detalii şi bjuterii de calitate din partea tinerilor de azi! 

Citeste mai departe

Brățări de picior, cel mai sexy accesoriu în această vară

Accesorizează-te pentru vara aceasta

Vara aceasta, statement-ul în materie de bijuterii şi accesorii sunt brăţările de picior! Fii îndrăzneață si propune-ți că acestea nu trebuie să lipsească din cutia ta magică cu bijuterii. Atingerea fină a mărgelelor ne poartă gleznele pe plaje cu nisip fin, în călătorii exotice ori pe margini de apă cristalină. Inspiră ideea de libertate, de feminism și delicatețe. Dacă aveai de gând să porți ceva care sa te diferentieze, atunci trebuie sa incerci sa adaugi brățări de picior look-ului tău.

bratara de picior margele.ro
Citeste mai departe