curatarea bijuteriilor

Cum să păstrezi bijuteriile pentru a te bucura de ele cât mai mult timp

Știm cât de mult ții la bijuteriile tale și de aceea ne-am gândit să-ți dăm câteva sfaturi legate de păstrarea acestora în stare excelentă pentru un timp cât mai îndelungat. Indiferent de materialul din care sunt confecționate, bijuteriile se pot deteriora dacă le porți în timp ce faci curățenie sau baie, de exemplu. Citeste mai departe

pietre si zodii

Legătura dintre zodii și pietrele semiprețioase

Deși este dificil să atribui o anumită piatră (semi) prețioasa unei zodii, pentru că fiecare zodie se poate identifica cu anumite cristale sau pietre destinate unei alte zodii, în antichitate se credea că anumite pietre au proprități aparte dacă sunt purtate de persoane născute sub un anume semn astrologic. Citeste mai departe

Bratara Toho

Tutorial brățară TOHO – Ghid Complet

În acest tutorial veți învăța cum să realizați singuri o brățară din mărgele TOHO. Vă vom conduce pas cu pas astfel încât la sfârșitul tutorialului să puteți purta ceva minunat creat de dumneavoastră.

Brățările Toho sunt foarte la modă și foarte căutate. Aspectul lor „muncit și migălos” reușeste să ofere o notă de delicatețe și rafinament oricui o poartă. Sutele de mărgele Toho din care sunt confecționate Brățările Toho ofere nenumărate posibilități de exprimare. Se pot crea o mulțime de modele de diferite tipuri și mărimi. Citeste mai departe

margele miyuki

Fascinanta lume de sticlă a mărgelelor Miyuki

Când vine vorba de mărgele, visam cu ochii deschişi la Japonia, pentru că de acolo vin cele mai minunate şi mai perfecte dintre ele: mărgelele Miyuki.
Mărgelele cilindrice japoneze sunt superioare din punct de vedere calitativ. Acestea sunt recunoscute ca fiind cele mai regulate şi uniforme mărgele pe piaţă internaţională. Pot fi găsite sub denumirea de mărgele Miyuki, fiind foarte apreciate de artişti.

Citeste mai departe

bijuterii electric castle

Ce accesorii și bijuterii s-au purtat anul acesta la Electric Castle

Nu puteam lipsi anul acesta de la Electric Castle. Acest tărâm magic aduce la un loc o multitudine de culturi și trenduri. Și nu ne referim la muzică de data aceasta, ci la modă, vizual, accesorii, combinații trăznite, bijuterii asortate atât de original! Așa că am făcut o selecție de imagini care vorbesc de la sine despre moda de festival. 

Citeste mai departe

margele de sticla ovale

Mărgele din sticlă și istoria lor fascinantă

Legenda spune că arta de a face mărgele a fost descoperită atunci când cineva a scăpat din greşeală o sticlă în foc. A urmat cuptorul cu formă de stup şi în acest fel meşteşugarii cu mâini pricepute au început să descopere şi să perfecţioneze o sumedenie de tehnici de modelare a sticlei. Aţi ghicit, azi vă povestim despre mărgelele din sticlă şi cum ajung aceste podoabe să înfrumuseţeze atât de frumos tot ce e în jur.

Simbolizând puterea şi facilitând comerţul, mărgelele sunt mici opere de artă care au jucat un rol foarte important în istorie. Obiecte decorative şi bijuterii deopotrivă, ele reprezintă culturile şi istoria de mii de ani a popoarelor. Au fost folosite pentru modă şi ornamente, simbol al puterii, bogăţiei, sau ca şi obiecte de schimb comercial. Mărimea lor poate contrazice sau înşela importanța acestor podoabe.Ele pot reprezenta bogăţia, sexul sau relaţiile de familie, pot indica statutul social, toate acestea fiind date de culoare, model sau structură.

Citeste mai departe

bijuterii din margele

Ce bijuterii confecționăm din mărgele în 2017

E timpul să te pregătești pentru ce urmează

Poartă ceea ce-ți place și te face să te simți bine! Este singura regulă, dacă este să o numim așa, pe care o avem la margele.ro. Nimeni și nimic nu îți poate dicta ceea ce ți se potrivește, nici Anna Wintour, “the voice of Vogue”, nici Angelina Jolie, poate cea mai venerată femeie în viață.
Și totuși… Tendințele în lumea glamour, a bijuteriilor și a pietrelor prețioase, sunt dictate în primul rând de bun gust. Iar noi am facut o listă scurtă, care cu siguranță îți va prinde bine în acest sezon.
E bine să știi ce și cum se poartă, un punct de pornire pentru a-ți construi apoi să propria identitate și personalitate.
Hai sa începem și să vedem ce se poartă în 2017:

Citeste mai departe

Cum te accesorizezi la Festival

-Ce vrei să te faci când o să fii mare?
-Festivalieră.
-Festivalieră? Este măcar acesta un cuvânt?
-Dacă nu e, ar trebui inventat!
-Şi de ce vrei să te faci festivalieră?
-Ca să port cele mai cool accesorii şi bijuterii! Să dansez până dimineaţa cu o bentiţă în păr, să îmi asortez bronzul pielii cu cerceii-corai, să port pe degete inele îndrăzneţe şi în brâu cingători vintage.

Accesorii pentru festival
Citeste mai departe

Bijuteriile cu motive tradiţionale sunt cool!

Istoria bogată a românilor legată de podoabe

Românii au, poate, una dintre cele mai bogate palete de podoabe tradiţionale dintre popoarele europene. Farmecul costumului tradiţional românesc este foarte bine pus în valoare de bijuteriile specifice, cu care româncele noastre neaoşe se mândresc din moşi-strămoşi! Zestrea pe care ne-au lăsat-o bunicii noştri, arta de a împleti bentiţe sau zgărzi, de a purta „nealcoş” un colier sau o brăţară colorată din mărgele este de nepreţuit în zilele noastre. Şi cât de bine se îmbină tradiţia cu grija pentru detalii şi bjuterii de calitate din partea tinerilor de azi!

Citeste mai departe