onix

Pietre semiprețioase – onix, cristalul care alungă temerile și frica

Onix – tip de calcedonie care face parte din familia cuarțurilor. Are o duritate de 7 din 10 pe scara Mohs. A fost raportat pentru prima dată în anul 77 d.Hr. de Gaius Plinius Secundus (Pliniu cel Bătrân). A fost numit după cuvântul grecesc „onux” care înseamnă „gheară” sau „unghie”. 

Onixul s-a numărat printre cristalele preferate ale antichității. Din onix au fost realizate căni, potire, vaze, diferite obiecte decorative, menite să înfrumusețeze mesele bogate și ambianța încăperilor. Este foarte popular încă din Antichitate și se extrage în Argentina, Brazilia, Iran, Madagascar, Mexic, SUA, Turcia, Uruguay și Pakistan.

Onixul îți eliberează sufletul de cătușele îndoielii de sine și ale anxietății

Onixul este o piatră care oferă protecție, forță, focalizare și voință. Nu numai că piatra îți va oferi energia necesară pentru a te ridica și a începe să-ți urmărești visele, dar te va proteja și în noua ta călătorie. Poartă această piatră și va crea un scut de protecție în jurul aurei tale. Onixul a fost folosit ca piatră de protecție de mii de ani și este încă una dintre cele mai puternice pietre de protecție pe care le cunoaștem.

Onixul îți eliberează sufletul de cătușele îndoielii de sine și ale anxietății, conducându-te către o existență mai bogată și mai semnificativă. De asemenea, calmează stresul vieții de zi cu zi, deoarece acționează pentru a aduce armonie echilibrului muncă-viață cu efectele sale de împământare care te fac să te simți în siguranță și te ancorează la pământ. Onixul activează chackra rădăcină.

onix

Meditează cu această piatră

Meditația cu cristalul onix este o modalitate excelentă de a face bilanțul stării tale actuale de a fi. Observă ce gânduri se strecoară și îți distrag atenția. Sunt amintiri din trecut? O presimțire a viitorului? Orice gânduri te-ar reține de la potențialul tău, aruncă-le. Departe. Când meditezi cu această piatră, îți recomandăm să o poziționezi pe al treilea ochi (între sprâncene). Dacă vrei să-ți înrădăcinezi ideile și obiectivele pe Pământ, îți sugerăm să poziționezi o bucată de onix pe al 3-lea ochi pentru a-ți canaliza visele și dorințele. Vizualizează exact ceea ce dorești să ai în această lume și reamintește-ți continuu că vei găsi drumul.

Onixul te poate ajuta să fii stăpânul destinului și să îți consolidezi încrederea în tine. Oferă sprijin în momentele dificile și îți centrează energia în perioadele de stres mental sau fizic. De asemenea, oferă darul unor decizii înțelepte.

Cum cureți bijuteriile cu onix

Cel mai bun mod de a curăța un onix este să îl ștergi cu o cârpă umedă. Nu este recomandat să utilizezi niciun fel de detergenți deoarece pietrele pot fi poroase și, prin urmare, pot absorbi substanțe chimice, chiar și săpun, care se pot acumula în interiorul pietrei, provocând decolorarea.

Purificare

Purificarea se face prin trecerea pietrei sub un jet de apă. După uscare, aprinde un bețișor parfumat (tămâie, smirnă, salvie sau ce aromă preferi) si trece piatra de mai multe ori prin acest fum. Acest procedeu este bun și pentru purificarea casei. Incarcă piatra cu intențiile și dorințele tale și păstreaz-o aproape de tine (în buzunar, sub formă de bijuterie, în portofel, în mașină, lângă noptieră etc).

Sursa 1, sursa 2

turcoaz

Pietre semiprețioase – Turcoaz, cristalul vindecării

Turcoaz – piatră cunoscută încă din secolul al XVI-lea, cu o duritate de 5 din 10, culoarea sa dând și numele acesteia. Dacă te simți din ce în ce mai atras de această piatră, este clar că ai nevoie de proprietățile sale vindecătoare, așa că nu te împotrivi și primește-o în viața ta.

Turcoazul este o piatră adorată încă din vremurile străvechi, fiind folosit la decorarea diferitelor obiecte, de la tronuri, coroane, pumnale regale, până la bijuterii, cupe și alte asemenea.  Egiptenii credeau că turcoazul aducea noroc și îi făcea invulnerabili. De asemenenea, că previne accidentele și vindecă bolile capului și ale inimii. O legendă sugerează că aruncarea unei bucăți de turcoaz într-un râu va aduce ploaie.

Turcoazul te ghidează către o stare de calm și liniște

Proprietățile cristalului turcoaz sunt conectate la energia vindecătoare a apei, elementul dătător de viață care susține planeta și originile vieții în sine. Acesta te ghidează către o stare de calm și liniște, care poate ajuta la ameliorarea stresului și la eliminarea energiilor negative. Utilizează turcoazul pentru protecție energetică și ecranare. Una dintre cele mai bune modalități de a te bucura de beneficiile terapeutice ale liniștii și calmului este prin încluderea acestei pietre vindecătoare în meditația zilnică.

Pandantiv turcoaz 35x19mm bufnita

Semnificația cristalului turcoaz este extrem de versatilă. Datorită conexiunii pietrei la chakra gâtului și a energiei apei, cristalul poate fi folosit pentru vindecare spirituală și energetică. De asemenea, este o piatră care se poate programa. Asta înseamnă că poate deține orice intenție specifică de vindecare pe care i-o acorzi. Turcoazul funcționează prin curățarea minții, corpului și spiritului de orice energie nedorită sau negativă. Important este că, nu numai că îndepărtează energia negativă, ci o înlocuiește cu vibrații pozitive.

Turcoazul se găsește cu precădere în Africa, Belgia, China, Franța, Iran, Mexic, Statele Unite.

Purtarea colierelor din turcoaz este deosebit de puternică

Cum să te bucuri de proprietățile vindecătoare ale turcoazului? Poartă cristalul sub formă de bijuterii. Brățarile, colierele sau cerceii îți pot reaminti să te concentrezi asupra sănătății.  Și să iei decizii care îți susțin starea generală de sănătate. Purtarea colierelor din turcoaz este deosebit de puternică. În acest fel, piatra stă lângă piept, una dintre zonele corpului pe care această piatră funcționează deosebit de bine.

Pandantiv turcoaz 36x32mm floare

Energia cristalului turcoaz poate facilita un flux mai bun de energie în corpul său, conducând astfel la o detoxifiere ușoară și întărind sistemul imunitar. Turcoazul funcționează frumos cu lapis lazuli. Ambele pietre aduc energie pură de la mare la cer, necesară pentru creșterea și bunăstarea generală a cuiva.

În feng shui, turcoazul este folosit ca remediu pentru atragerea bogăției și a banilor

În feng shui, turcoazul este folosit ca remediu pentru atragerea bogăției și a banilor, precum și ca remediu pentru îmbunătățirea sănătății și bunăstării cuiva. Energia liniștitoare a turcoazului îl face o alegere foarte bună pentru camerele copiilor (în special adolescenți). De asemenea este benefic pentru biroul de acasă sau camera de zi. Ai grijă să nu așezi turcoazul în lumina directă a soarelui și protejează-l de zgârieturi și căderi.

Purificare

Trece piatra sub un jet călduț de apă. Las-o să se usuce în mod natural, fie peste noapte (la lumina lunii), fie (pentru o perioadă scurtă de timp) la soare. Încarc-o cu intențiile și dorințele tale ținând-o între palme și nu mai lăsa pe nimeni să o atingă. Purifică piatra de câte ori simți nevoia.

Intră pe site-ul margele.ro și comandă pietre de turcoaz în diferite forme și mărimi și include-le în stilul tău de viață pentru vindecare și abundență.

Sursa

 

 

 

 

 

amazonit

Amazonit – piatra curajului și a adevărului

Amazonit  –  o piatră a curajului, a adevărului și a longevității. Numele său este dat de Fluviul Amazon, în apropierea căruia a fost găsită. Amazonitul se găsește în nuanțe captivante de verde-turcoaz, promițând că va calma spiritul și sufletul. Energia sa este la fel de puternică ca fluviul după care este numit. Această piatră temperează agresivitatea și pornirile impulsive, chiar furioase, îmblânzește iraționalul și îndepărtează neliniștea și anxietatea. Oferă armonie și echilibru, liniște și blândețe. Numită piatră a curajului și a adevărului, Amazonitul ajută în descoperirea sinelui.

Piatra de amazonit ajută la exprimarea gândurilor și sentimentelor într-un mod liber și cursiv. De asemenea, calmează chakrele și permite energiei să circule liber.  Este întineritor în special pentru chakrele inimii și gâtului, îmbunătățind comunicarea la toate nivelurile. 

Amazonit – echilibrează energiile masculine/feminine

Amazonitul este o varietate verde de feldspat fiind adesea confundat cu jadul și turcoazul. Culoarea sa se datorează impurităților de plub, iar densitatea pe scara Mohs este de 6 – 6,5 din 10.

Considerat un talisman puternic de vindecare și prosperitate, Amazonitul a fost folosit încă din timpuri străvechi. Este considerată o piatră de sprijin, care ajută la depășirea singurătății și se crede despre aceasta că face mariajul mai fericit.

amazonit

Amazonitul este un cristal cu filtru de barieră care absoarbe emisiile de microunde și telefoane mobile și protejează împotriva poluării electromagnetice. Păstrează-l lângă computere și alte dispozitive electronice.

Amazonit – un cristal care ajută la menținerea sănătății

Amazonitul este un cristal care ajută la menținerea sănătății, regenerând celulele după boli, traume sau leziuni și ameliorează spasmele musculare. Este foarte bun și pentru tratarea tiroidei și ajută la asimilarea calciului. Tot despre Amazonit mai aflăm că poate preveni căderea părului. De asemenea, este benefic în tratarea acneei și poate ameliora durerile de reumatism, gută și osteoartrita.

Am menționat mai sus că stimulează profund atât chakra inimii, cât și chakra gâtului. Când Chakra gâtului este în echilibru și deschisă, permite exprimarea a ceea ce gândim și a ceea ce simțim. Nuanțele mai închise de albastru încurajează puterea adevărului, în timp ce nuanțele mai deschise poartă puterea flexibilității, relaxării și echilibrului.

Energia culorii turcoaz temperează excesul, restabilește calmul, ameliorează stresul și neutralizează extremele. Ne ajută să facem față furiei. În nuanțe mai deschise, cristalele de Amazonit aduc armonia interioară și pacea prin înțelegere spirituală. Pietrele mai întunecate aduc o putere și flexibilitate.

Este benefic zodiilor Balanță, Vărsător și Fecioră și pentru cei născuți sub influența numărului 5. Energia elementară a Amazonitului este apa. Elementul de apă aduce puterea de regenerare și renaștere. Este energia cercului vieții. Energia apei este asociată cu zona de nord a camerei. Este asociat cu zona Carieră și Calea vieții.

Cum se purifică: Trece cristalul printr-un jet de apă călduță și usucă-l la soare.

Intră pe site-ul margele.ro și adaugă în coș prețioasele sfere de amazonit. Poartă-le cu tine, ține-le în mașină, în casă, dormi cu ele aproape și lasă-le să lucreze.

Sursă informații

 

aquamarine

Aquamarine, piatra care activează chakra gâtului

Aquamarine, o varietate de Beryl, este una dintre cele mai populare pietre semiprețioase, deasupra căreia plutesc multe mituri și legende. Este cunoascută ca fiind piatra mării, de unde și numele (lat. aqua – apă, marine – mare). Aquamarinul are o claritate excepțională, ceea se traduce printr-o sclipire năucitoare.

Este ușor de intuit de ce această piatră a fost dintotdeauna asociată cu albastrul mării, iar cele mai multe mituri și legende sunt legate tot de apă. Una dintre legende spune că particularitățile pietrei sunt mai puternice atunci când aceasta este scufundată în apă. Romanii și grecii au venerat aquamarinul, considerându-l bijuteria marinarului. Tot despre aquamarine aflăm că are calitatea de a prelungi relațiile, din acest motiv, se oferă la aniversarea de 19 ani a nunții.

Cea mai mare piatră de aquamarine a cântărit 110 kg și a fost găsită în Brazilia în anul 1910.

Aquamarinul este găsit în Brazilia, Zambia, Kenya, Tanzania, India, Pakistan și este favoritul multor colecționari de bijuterii. Culoarea albastru pal este dată de prezența fierului. Sora mai mică a lui Aquamarine din familia Beryl, Morganite, este colorată de mangan, iar sora ei mai mare, Emerald, își primește personalitatea din prezența cromului, fierului și vanadiului. Cu cât un Aquamarine este mai închis la culoare, cu atât devine mai dorit și mai valoros. În mod normal, tonul său variază de la doar 10% la 30%. Unele aquamarine vor apărea aproape incolore în lumina zilei și totuși vor afișa un ton frumos sub lumina unei lumânări sau a unui bec. Aquamarinul mai este uneori cunoscut ca o piatră prețioasă de seară.

Datorită clarității și asocierii sale cu marea, Aquamarine este în acord cu relaxarea, calmarea și protecția. Se crede că piatra ne ține conectați la apă, originea întregii vieți de pe planetă. Pe lângă faptul că este asociat cu fidelitatea, curajul și prietenia, s-a spus că protejează de influențele negative ale bârfelor.

Aquamarinul activează chakra gâtului

Aquamarinul activează chakra gâtului facilitând comunicarea și libera exprimare. Este una dintre cele mai puternice pietre pentru exprimare, vorbire liberă și coerență. Este piatra elementului apă, care are rol curativ pentru corpul emoțional și este unul dintre cele mai potrivite cristale care elimină problemele ce țin de nervi, stres sau agitație.

Utilizările aquamarinului:

Bijuterii (inele, cercei, coliere, pandantive, brățări, coronițe etc), sfere, decorațiuni, statuete, amulete, talismane.

Cum se purifică:

Trece cristalul sub un jet de apă călduță și încarcă-l la soare. De preferat dimineața sau înainte de apus, pentru că își poate schimba culoarea dacă este expus prea mult timp la razele soarelui.

Cum se curăță obiectele din aquamarine sau care conțin aquamarine:

Curăță bijuteriile cu un material moale după fiecare purtare. În felul acesta elimini praful sau orice altă urmă de murdărie. Depozitează-le în locuri uscate, departe de razele soarelui sau de umezeală. Purifică-le cât mai des și încarcă-le cu noi intenții. Este de preferat ca, după ce le-ai programat, să nu le mai atingă nimeni.

Intră pe site-ul margele.ro și cumpără minunatele sfere de aquamarine pe care să le întrebuințezi așa cu îți spune intuiția.

Sursa

Jad

Cum arată piatra de jad verde smarald la microscopul mineralogic

Jad – piatră semiprețioasă populară, foarte apreciată pentru culoare, pentru ușurința în modelare, dar și pentru proprietățile terapeutice. Este compusă din silicat de aluminiu, calciu și magneziu, iar culorile sale variază, cea mai populară fiind cea de verde smarald. 
Jadul este popular în artele și meșteșugurile asiatice antice și moderne. Cea mai mare cantitate de jad din lume provine din China, Rusia și SUA, dar mineralul se găsește în întreaga lume.
Un atribut principal al pietrei de jad este puritatea sau purificarea. Jadul este considerat o piatră care protejează și susține energia inimii, care echilibrează și armonizează. Este foarte folosit în feng shui pentru armonia întregului corp, dar și pentru armonizarea energiilor din casă. De asemenea, este considerată o piatră a prosperității, a norocului și a câștigurilor.

Cum beneficiezi de energia pietrei de jad?

Poartă-l sub forma bijuteriilor sau ține în casă o sculptură din jad. Ai grijă să le purifici cât mai des și permite armoniei să-și facă loc în viața ta.
Deoarece clienții noștri fideli ne scriu, am fost surprinși să asistăm la o adevărată lecție de geologie. Domnule Ioan Petean, vă mulțumim din suflet pentru aceste informații prețioase!
„Din curiozitate am examinat o margea de jad verde smarald la microscopul mineralogic (observație în lumina polarizată cu nicoli încrucișați). Au ieșit niste imagini deosebit de interesante!
La acest tip de microscopie, mineralele se vad luminos (colorate fiecare în culoarea lor specifică) în timp ce sticla sau masele plastice apar în nuanțe de negru. În cazul feliei taiate din piatra de jad putem observa culoarea alb gălbuie dată de jadeit (mineralul care stă la bază) și valurile de nuanță verde date de incluziunile metalice coloidale (cel mai probabil crom) care au pătruns în piatră în momentul solidificării. Această structurare la nivel microscopic explică aspectul deosebit de frumos al mărgelei.
Cioburile fine rezultate prin spargerea mărgelei au fost etalate pe o lamelă de sticlă și observate la microscop. Lamela de sticlă apare neagră în timp ce cioburile evidentiază un caleidoscop de nuanțe pe fațetele rezultate la nivel microscopic în urma fragmentării. Predominanța nuanței verzi în interiorul cioburilor ne arată că pigmentarea mineralului a avut loc în tot volumul acestuia, nu numai pe suprafață.”

 

Intră pe site-ul margele.ro și alege mărgelele de jad pe care să le porți cu încredere.
Ametist

Pietre semiprețioase – Ametist – Piatra spiritualității

Ametist – una dintre cele mai populare pietre semiprețioase. Culoarea sa divină atrage femei din întreaga lume, iar bijuteriile realizate cu această piatră sunt dintre cele mai dorite și apreciate. Cu o duritate de 7 din 10 este perfectă pentru inele, pandantive, cercei, brățări, coliere, obiecte decorative, statuete, amulete și multe altele.

Culoarea sa este deosebită, nuanțele fiind diferite de la piatră la piatră. Culoarea este dată de impurătățile de mangan și cupru. Ametistul poate fi găsit în nuanțe de mov deschis, lila, orhidee, lavandă sau nuanțe mai închise de tipul indigo. Proprietățile ametistului sunt aproape identice cu proprietățile altor soiuri de cuarț. Singura diferență importantă este culoarea materialului. Cele mai mari depozite de ametist din lume se găsesc în Brazilia și Uruguay. Alte depozite de ametist se află în Canada, Franța, India, Madagascar, Mexic, Maroc, Myanmar, Namibia, Rusia, Africa de Sud, Sri Lanka, Tanzania și Statele Unite.

Culoarea ametistului poate fi adesea modificată prin încălzire. O mare parte din cuarțul galben până la auriu vândut ca „citrin” este de fapt ametist care a fost modificat prin încălzire. 

Ametist

Ametistul este o piatră prețioasă durabilă, dar este necesară o anumită grijă pentru a-și menține culoarea și structura. Ametistul are o duritate de 7 din 10 și, în general, este considerat suficient de rezistent pentru aproape orice utilizare. Cu toate acestea, în contact cu alte obiecte dure se pot produce zgârieturi sau chiar ciobiri. Este recomandat să nu porți bijuterii din ametist în timpul activităților energice.

Ametistul este cea mai populară piatră purpurie folosită ca piatră de chakră. Chakrele sunt „centre spirituale” ale corpului. Pietrele chakrelor utilizate în mod obișnuit includ: ametist (chakra coroanei), sodalitul (chakra sprâncenelor), agat albastru din dantelă (chakra gâtului), aventurin verde (chakra inimii), citrin (chakra plexului solar), corneol (chakra sacrală) și jaspul roșu ( chakra rădăcinii).

Recomandat pentru:

 • Sistemul imunitar;
 • Funcționarea normală a sistemului endocrin;
 • Sănătatea pielii;
 • Sănătătea digestivă;
 • Reducea stresului și a anxietății;
 • Tratarea dependențelor.
 • Insomnii

Ametist

Poate fi folosit în meditații, rugăciune, post. Este considerată o piatră a spiritualității, alături de Lapis Lazuli. Conferă pace, liniște, echilibru. Ajută la înțelegerea laturii spirituale, la comunicare, la armonia trupului și a minții. Reduce depresia, anxietatea, teama, vina, resentimentele, gândurile negative.

Ferește acest cristal de razele directe ale soarelui și de sursele de căldură, pentru că își poate modifica culoarea. Purifică ametistul trecându-l printr-un jet de apă caldă. În acest fel, cureți particulele de praf sau alte urme de pe suprafața acestuia. Apoi, așează piatra fie într-un bol cu soluție salină, fie într-unul cu sare grunjoasă, pentru minim 24 de ore. După purificarea cu sare, trece încă o dată piatra printr-un jet de apă călduță. Șterge-l cu o cârpă moale, uscată. Repetă acest proces cât mai des. Nu lăsa pe nimeni să atingă piatra după ce ai purificat-o și încărcat-o mental cu dorințele tale.

Cumpără Ametist  de pe site-ul margele.ro și lasă-i energia să te ajute, lasă-l să lucreze la nivel subtil și vei simți energia benefică.

sursa

 

lapis lazuli

Pietre semiprețioase – Lapis Lazuli sau piatra protecției

Lapis Lazuli este o piatră foarte apreciată datorită proprietăților sale terapeutice, dar și a culorii, care o fac perfectă pentru bijuterii și nu numai. Lapis Lazuli este un tip de rocă formată prin amestecul a mai multe minerale, printre care Calcit, Lazurit și Pirită. Numele provine din limba latină „lapis” care înseamnă piatră, și lazulum, care înseamnă albastru.

Este o piatră opacă, cu o duritate de 5-5,5 din 10, de un albastru intens, combinat cu puncte aurii și albe. Se găsește în Afganistan, Egipt, Chile. Se folosește cu precădere în realizarea bijuteriilor, dar și la statuete, vase, obiecte decorative, talismane. Culoarea îi oferă o alură aparte, misterioasă.

Lapis Lazuli este o piatră de protecție

Lapis Lazuli este o piatră de protecție care anihilează energiile negative. De asemenea, este o piatră care calmează, reduce stresul și readuce armonia între minte și corp. Ajută la conștientizare și la încrederea în propria intuiție. Mai mult de-atât, ajută la dezvoltarea spirituală dacă îi ceri acest lucru. Îți va îmbunătăți respectul de sine, va consolida prieteniile și va dizolva comportamentele agresive. Poartă o vibrație iubitoare care este ușor transferată către tine, către aura ta și către toți cei care vin în contact cu tine.

lapis lazuli

Lapis lazuli readuce echilibrul emoțional

Această piatră readuce echilibrul emoțional, îți va da claritate în rezolvarea și prioritizarea sarcinilor de lucru. Din punct de vedere fizic, Lapis Lazuli ameliorează durerea din zonele gâtului. Ajută la depășirea depresiei și anxietății și echilibrează tensiunea arterială. De asemenea, ajută sistemul respirator și nervos, sprijină tiroida, laringele și stimulează sistemul imunitar.

Atrage norocul. Trebuie doar să o programezi în acest sens și să o lași să lucreze pentru tine. Aceasta te va ajuta să ai o minte deschisă. O minte deschisă este mult mai receptivă la ideile noi, iar această piatră este excelentă pentru a renunța la vechile credințe și chiar la prejudecăți. Când vei purta această piatră, vei avea încredere, echilibru și curaj. Proprietățile sale vindecătoare te vor ajuta să identifici și să scoți la suprafață acele răni, traume sau complicații din trecut care au condus la un comportament nesigur sau timid și îți arată cum să le vindeci.

Lapis lazuli este o piatră a comunicării

Lapis Lazuli poate aduce, de asemenea, putere interioară oricui are nevoie de ea. Este o piatră a comunicării care încurajează liniile de comunicare deschise, onestitatea, deschiderea și claritatea mentală. Această piatră va spori dragostea și fidelitatea în relații și căsătorii. Lapis Lazuli este un cristal care funcționează cel mai bine cu chakra gâtului.

Lapis Lazuli este, de asemenea, aliniată cu energiile celui de-al treilea ochi. Folosirea acestei pietre te va ajuta să-ți accesezi înțelepciunea și înțelegerea interioară.

lapis lazuli

În comparație cu alte pietre, Lapis Lazuli este destul de fragilă, deci nu va răspunde bine la curățarea agresivă.  Cel mai bun mod de purificare este să folosești fum de salvie.  Dacă piatra trebuie curățată de praf, clătește-o cu apă rece și usuc-o cu o cârpă moale. Pentru a încărca cristalul, ține-l în mâna dominantă, închide ochii și trimite-i o intenție sinceră de pozitivitate în structura pietrei. Poți seta o intenția de a atrage iubirea, bogăția sau pur și simplu recunoștința.

Intră pe site-ul margele.ro și alege pietre lapis lazuli de diferite forme și mărimi. Poartă-le cu tine și păstrează și în casă. Vei vedea efectele benefice în scurt timp.

Sursa

Goldstone

Pietre semiprețioase – Goldstone sau Piatra Soarelui

Goldstone sau Piatra Soarelui este o piatră semiprețioasă sintetică, extrem de frumoasă datorită incluziunilor aurii, strălucitoare. Luciul metalic și aspectul sclipitor atrag imediat atenția, de aici și numele pietrei. Este foarte apreciată în indrustria bijuteriilor datorită culorii sale deosebite de brun-roșcat cu incluziuni strălucitoare, aceasta fiind și cea mai populară.

Există, de asemenea și Piatra Soarelui verde, albastră sau violet. Culoarea verde este dată de crom, cea albastră de cobalt, iar cea violet de mangan.

Piatra Soarelui se folosește pentru realizarea bijuteriilor (cercei, pandantive, coliere, mărgele, inele, broșe etc), mărțișoare, sfere, pendule, statuete, obiecte decorative și multe altele. Este o piatră ce emană rafinament și eleganță. Chiar dacă este o piatră sintetică, datorită mineralelor pe care le conține, aceasta are puternice efecte tarapeutice și de vindecare.

Goldstone

Proprietăți

Goldstone este o piatră a ambiției, a norocului, care îl ajută pe care care o poartă în realizarea obiectivelor propuse. Atrage abundența. Este o piatră căreia îi place bogăția. De asemenea, este considerată ca fiind un simbol pentru idei creatoare și bogăție. Ajută în decizii, mai ales atunci când ești nehotărât, pentru că va crește încrederea în sine. Te vei simți învingător. Are proprietățile de a normaliza tensiunea și de a  atrage o stare generală de bine, de energie și vitalitate. Aceste proprietăți sunt date de prezența cuprului, care acționează la nivelul chackrei rădăcină și rezonează cu zodia Săgetătorului.

Goldstone

Purtând încărcătura cuprului, această piatră este extrem de utilă pentru sistemul circulator, pentru ameliorarea durerilor cauzate de artrită, inflamații, ulcere.

Elemente definitorii

 • Foc și pământ;
 • Planeta Venus;
 • Atrage banii;
 • Culoare pământie – roșiatică;
 • Duritate 6 – 6.5 din 10;
 • Anotimp – toamna și iarna;
 • Protector spiritual;
 • Armonizează relațiile.

Poartă cu tine Piatra Soarelui atunci când călătorești. Te va feri de pericole, accidente sau alte evenimente neplăcute. Păstreaz-o pe birou pentru a te bucura de idei creatoare, de clienți, bani, creativitate și productivitate. Găsește un loc special pentru aceasta în casă pentru a armoniza relațiile, pentru a atrage energiile pozitive.

Unde se găsește

Norvegia, Grecia, Canada, India, Sri Lanka, Rusia.

Întreținere Goldstone

Șterge piatra cu o cârpă moale după ce ai scufundat-o într-un bol cu apă călduță. Nu folosi detergenți pentru că aceștia pot conține substanțe chimice care pot ataca suprafața pietrei. De asemenea, nu este recomandat să poți bijuterii cu pietre atunci când faci baie. Dacă zonele sunt mai greu de curățat doar cu cârpa umedă, folosește o perie moale și curăță cu blândețe. La final, șterge piatra cu un șervețel moale, foarte absorbant. Păstreaz-o într-un loc uscat, de preferat un săculet sau o cutiuță pentru a ține praful sau alte microparticule departe de aceasta.

Purificare

Poți face asta trecând piatra sub un jet de apă caldă. În acest fel cureți particulele de praf sau alte urme de pe suprafața acesteia. Apoi, așează piatra fie într-un bol cu soluție salină, fie într-unul cu sare grunjoasă, pentru minim 24 de ore. După purificarea cu sare, trece încă o dată piatra printr-un jet de apă călduță.  Ultimul pas este să lași piatra să se usuce și să preia din energia lunii. Ar fi bine să faci această purificare în preajma lunii în creștere. Purifică piatra dacă ai cumpărat-o sau dacă ai primit-o cadou. Aceasta poate îngloba energii stangnante care nu vor ajuta.

Repetă acest proces cât mai des. Nu lăsa pe nimeni să atingă piatra după ce ai purificat-o și încărcat-o mental cu emoțiile și energiile tale.

Cumpără Golsstone de pe site-ul margele.ro și lasă-le să te ajute, lasă-le să lucreze la nivel subtil și vei simți energia lor benefică.

 

agatele

Pietre semiprețioase – Agatele

Agatele sunt pietre semiprețoase naturale, care fac parte din familia cuarțurilor și sunt extrem de apreciate datorită aspectului lor unic, dar și a proprietăților terapeutice. Particularitatea definitorie este dată de succesiunea dungilor diferit colorate datorate cristalizărilor ritmice în decursul timpului.

Agatele pot fi găsite sub diverse culori, acestea fiind date de mineralele distribuite la nivelul pietrei, de temperatură, mediu și presiune.

Din punct de vedere al acestui criteriu, cele mai importante varietăți de agat sunt următoarele:

 • Agat albastru – culoarea este dată de mineralul cupru. Agatul albastru se utilizează în momentele de tensiune pentru a găsi echilibrul emoțional. Sporește spontaneitatea, dar și optimismul.
 • Agat negru – culoarea este dată de mangan. Ajută la creșterea nivelului de conștientizare, de concentrare, atrage energia pozitivă.
 • Agat galben – amplifică norocul, aduce prosperitate, are rol curativ în diferite afecțiuni.
 • Agat verde – culoarea este datorată oxizilor de fier și manganului. Este de mare ajutor în claritate a minții, relaxare, dar și când ai de luat decizii. Foarte bun în sănătatea ochilor.
 • Agat mov – ajută în momentele de îndoială, neîncredere, nesiguranță, depresie, anxietate.
 • Agat roz – elimină stresul, aduce starea de calm, liniște, confort emoțional. De asemenea, valorifică energia feminină.
 • Agat roșu – oferă curaj, putere, energie, dar și pace atunci când ai gânduri învolburate.

Agatele

Ce trebuie să știi despre această piatră semiprețioasă:

 • Este una dintre primele pietre semiprețioase folosite de oameni.
 • Este o piatră grea, translucidă, cu modele neuniforme, cu o duritate de 6,5-7 din 10;
 • Numele acesteia este dat de filosoful Theophrastus, care a descoperit-o pe malurile râului Achates, pe teritoriul Siciliei de azi. De această piatră sunt legate multe credințe;
 • Agatele fac parte din familia mineralelor de cuarţ (dioxid de siliciu);
 • Lucrează la nivel subtil, armonizează energiile de tipul yin și yang, vindecă, stabilizează în momentele de tensiune și dezechilibre emoționale. Este o piatră a iubirii, care atrage persoane bune în preajmă. Este recomandat în perioadele grele pentru că alină, întărește psihicul;
 • Este folosită în realizarea diferitelor bijuterii, obiecte decorative, ornamente, sculpturi, amulete, talismate, sigilii;
 • Frumusețea sa este dată de dungile concentrice de diferite culori;
 • Cele mai frecvente agate sunt cele albastre și verzi.

agatele

Unde se găsește

Cele mai multe agate se găsesc în Brazilia, Uruguay, China, Egipt, Alpii Italieni, Madagascar şi Mexic. La noi în țară, agata se găsește în Munţii Metaliferi sau Carpaţii Orientali.

Poți folosi Agatele în meditație

În timpul sesiunii de meditație, oferă-ți 20 de minute pentru a te conecta cu piatra de agat, care poate fi ținută în fiecare mână în timp ce te concentrezi pe un ritm de respirație blând și constant. Respiră profund în timpul meditației. Agatele te vor ajuta să  aprofundezi accesul la energia ta de armonizare. Cere-i pietrei de agat să te ajute în timpul procesului de schimbare, instabilitate sau stres, oferindu-ți sprijin și stabilitate pentru a rămâne centrat.

Cunoscut ca stabilizator, Agata este piatra potrivită pentru sprijin atunci când ai nevoie de stabilitate și de împământare în viața ta. Nu degeaba piatra de agat a fost admirată și continuă să fie. E un leac pentru suflet.

Purifică Agata înainte de a o purta/folosi

Poți face asta trecând piatra sub un jet de apă caldă. În acest fel cureți particulele de praf sau alte urme de pe suprafața acesteia. Apoi, așează agata fie într-un bol cu soluție salină, fie într-unul cu sare grunjoasă, pentru minim 24 de ore. După purificarea cu sare, trece încă o dată piatra printr-un jet de apă călduță.  Ultimul pas este să lași piatra să se usuce și să preia din energia lunii. Ar fi bine să faci această purificare în preajma lunii în creștere. Purifică piatra dacă ai cumpărat-o sau dacă ai primit-o cadou. Aceasta poate îngloba energii stangnante care nu vor ajuta.

Repetă acest proces cât mai des. Nu lăsa pe nimeni să atingă piatra după ce ai purificat-o și încărcat-o mental cu emoțiile și energiile tale. Păstrează piatra aproape de tine, pe noptieră, în portofel, în geantă sau pe birou.

Cumpără agate de pe site-ul margele.ro și lasă-le să te ajute, lasă-le să lucreze la nivel subtil și vei simți energia lor benefică.

 

 

 

 

Lucrează cu prichindelul tău la cele mai frumoase scrisori de sărbători

Pentru că petreci mai mult timp acasă împreună cu prichindelul, e un moment bun pentru a realiza scrisori, felicitări și decorațiuni pentru sărbători. E distractiv și în același timp, educativ. Iar mărgelele Miyuki sunt de mare ajutor.

Iată instrumentele de care ai nevoie:

 • Hârtie groasă
 • Foarfece
 • Ață
 • Creioane
 • Adeziv
 • Mărgele de diferite culori.

Te-ar putea interesa și Tablouri realizate cu mărgele Miyuki. Cadouri inedite

După ce dorințele au fost așternute pe hârtie, treceți la decorarea acesteia. Cu ajutorul creionului realizați figurinele. Pot fi brăduți sau globulețe, clopoței și multe altele. După ce ați realizat conturul, următorul pas implică umplerea figurinelor cu mărgele. Dacă până la acest pas, procesul a decurs relativ repede, aplicarea mărgeluțelor durează un pic mai mult. Fiecare mărgeluță va trebui lipită. Este important ca aplicarea acestora să se realizeze pe o singura parte (fie pe cea cu gaură, fie pe lateral). Începeți dintr-un punct și realizați linii drepte. În acest fel, mărgeluțele vor arăta perfect.

Mărgelele Miyuki sunt ușor de folosit, iar diversitatea culorilor îți permite să experimentezi diverse combinații. Sfatul nostru este să cumperi o cutie specială în care să le păstrezi, în funcție de culori. În acest fel, îți va mult mai ușor atunci când vei dori să lucrezi cu o singură culoare.

Vezi și pagina noastră de facebook și participă la concursuri

Vizitează site-ul margele.ro și cumpără cele mărgeluțe pentru toate zilele și ocaziile care vor veni. Tot pe site găsesti diverse instrumente dacă dorești să dezvolți această pasiune. De la ace de diferite forme și mărimi, la clești, ațe, accesorii și mărgele de toate tipurile. Descoperă-le. Vezi și pagina noastră de facebook și participă la concursuri. Premiile noastre sunt „delicioase”.

Suntem convinși că te vei bucura de multe momente frumoase alături de cel mic. Implică-l în diverse activități creative pentru sărbători și învață-l să lucreze cu frumosul. Va fi propriul curs de imaginație și îndemânare.