Amazonit  –  o piatră a curajului, a adevărului și a longevității. Numele său este dat de Fluviul Amazon, în apropierea căruia a fost găsită. Amazonitul se găsește în nuanțe captivante de verde-turcoaz, promițând că va calma spiritul și sufletul. Energia sa este la fel de puternică ca fluviul după care este numit. Această piatră temperează agresivitatea și pornirile impulsive, chiar furioase, îmblânzește iraționalul și îndepărtează neliniștea și anxietatea. Oferă armonie și echilibru, liniște și blândețe. Numită piatră a curajului și a adevărului, Amazonitul ajută în descoperirea sinelui.

Piatra de amazonit ajută la exprimarea gândurilor și sentimentelor într-un mod liber și cursiv. De asemenea, calmează chakrele și permite energiei să circule liber.  Este întineritor în special pentru chakrele inimii și gâtului, îmbunătățind comunicarea la toate nivelurile. 

Amazonit – echilibrează energiile masculine/feminine

Amazonitul este o varietate verde de feldspat fiind adesea confundat cu jadul și turcoazul. Culoarea sa se datorează impurităților de plub, iar densitatea pe scara Mohs este de 6 – 6,5 din 10.

Considerat un talisman puternic de vindecare și prosperitate, Amazonitul a fost folosit încă din timpuri străvechi. Este considerată o piatră de sprijin, care ajută la depășirea singurătății și se crede despre aceasta că face mariajul mai fericit.

 

Amazonitul este un cristal cu filtru de barieră care absoarbe emisiile de microunde și telefoane mobile și protejează împotriva poluării electromagnetice. Păstrează-l lângă computere și alte dispozitive electronice.

Amazonit – un cristal care ajută la menținerea sănătății

Amazonitul este un cristal care ajută la menținerea sănătății, regenerând celulele după boli, traume sau leziuni și ameliorează spasmele musculare. Este foarte bun și pentru tratarea tiroidei și ajută la asimilarea calciului. Tot despre Amazonit mai aflăm că poate preveni căderea părului. De asemenea, este benefic în tratarea acneei și poate ameliora durerile de reumatism, gută și osteoartrita.

Am menționat mai sus că stimulează profund atât chakra inimii, cât și chakra gâtului. Când Chakra gâtului este în echilibru și deschisă, permite exprimarea a ceea ce gândim și a ceea ce simțim. Nuanțele mai închise de albastru încurajează puterea adevărului, în timp ce nuanțele mai deschise poartă puterea flexibilității, relaxării și echilibrului.

Energia culorii turcoaz temperează excesul, restabilește calmul, ameliorează stresul și neutralizează extremele. Ne ajută să facem față furiei. În nuanțe mai deschise, cristalele de Amazonit aduc armonia interioară și pacea prin înțelegere spirituală. Pietrele mai întunecate aduc o putere și flexibilitate.

Este benefic zodiilor Balanță, Vărsător și Fecioră și pentru cei născuți sub influența numărului 5. Energia elementară a Amazonitului este apa. Elementul de apă aduce puterea de regenerare și renaștere. Este energia cercului vieții. Energia apei este asociată cu zona de nord a camerei. Este asociat cu zona Carieră și Calea vieții.

Cum se purifică: Trece cristalul printr-un jet de apă călduță și usucă-l la soare.

Intră pe site-ul margele.ro și adaugă în coș prețioasele sfere de amazonit. Poartă-le cu tine, ține-le în mașină, în casă, dormi cu ele aproape și lasă-le să lucreze.

Sursă informații