Nici o imagine

cele 3 tipuri de mărgele la kilogram


Mărgele de Nisip

Forme neregulate, cu gol interior



Miyuki

Mărgele cu dimensiuni precise. cu gol interior


Toho

Dimensiuni mai putin precise, cu gol interior

DIFERENȚE

MIYUKI. Cele mai fin lucrate mărgele de nisip sunt mărgelele Miyuki. Acestea au o precizie a dimensiunilor extraordinar de mare. Absolut toate mărgelele sunt identice. Putem spune că mărgelele Miyuki sunt de calitate “Premium”. Datorită acestui fapt și prețul lor este unul mai mare. Prețul pentru 5 gr e de aprox 8lei. Prețul poate să difere și în funcție de culoare. Aici putem face o comparație cu vopseaua lavabilă. Cu cât iți alegi o vopsea mai inchisă la culoare, cu atât aceasta va fi mai scumpă, deoarece se folosește mai mult pigment pentru a face culoarea dorită. Cam aceasi idee este și pentru aceste mărgele. Nu în ultimul rând, prețul e dat și de cererea de piață. Culorile rosu, albastru, verde și negru întotdeauna vor fi mai scumpe pentru că sunt mai căutate.

TOHO. După mărgelele Miyuki, ca precizie, urmează mărgelele TOHO. Și acestea au un grad mare de precizie, dar nu în aceeași măsură. Inspectate atent se observă mici diferențe. Aceste diferențe nu sunt ușor notabile, însă ele există. Marele avantaj al mărgelelor TOHO este prețul acestora. Deși nu sunt atât de precise precum Miyuki, ele totuși oferă un grad înalt de încredere legat de dimensiuni. Aceste diferențe minore sunt însă trecute cu vederea de foarte multă lume datorită faptului că sunt foarte ieftine raportat la calitatea lor. Prețul pentru 5 gr e de aprox 2lei. Asta îneamna de 4 ori mai ieftine decât TOHO. La o asemenea diferență de preț multă lume nu mai ia în considerare faptul că printre acestea se pot întâlni unele bucăți cu dimensiuni diferite. Felul în care sunt lucrate și calitatea materialului nu diferă cu nimic față de Miyuki.

Mărgele de Nisip. Mărgelele de nisip propriu-zise sunt acele mărgele pe care le ținem minte din portul popular românesc. Ele erau cusute pe îmbrăcămintea bunicilor nostri sau ca obiect decorativ pe diferite elemente ornamentale. În unele locuri se folosesc mărgelele de nisip pentru a împodobi ouăle de Paște. Dimensiunile acestor mărgele nu a fost niciodată un atu pentru ele. E greu să găsești două la fel. E drept că niciodată nu s-a cerut în întrebuițarea lor să fie de dimensiuni precise. Pentru modul în care se folosesc acestea, e suficient așa cum sunt. Aceste mărgele sunt cele mai ieftine dintre toate. Prețul pentru 5gr e de aprox 0,28 lei. E o diferență de aproape 7 ori față de TOHO si de aproape 28 ori față de Miyuki.

Țineți minte că nu există nu animit tip de mărgele care să fie mai bune decât altele. Depinde de ce vrei să realizezi.

Am primit in ultima perioada foarte multe cereri pentru “Margele la Kilogram“. Se pare ca aceste margele sunt foarte cautate in ultima perioada. La inceput, cand am auzit pentru prima oara ca ni se cere margele la kilogram, am ramas foarte confuzi, nu stiam ce sa credem. Cand zici cuvantul “margele” iti imaginezi un spectru larg: pietre semipretioase, margele cristal, perle, margele tibetane, etc. Nu stiam la ce se refera.

Nu exista o categorie anume de margele care sa fie vanduta la kilogram. In fond si la urma urmei kilogramul e doar o unitate de masura. Se pot vinde si la tona, la 1 bucata, la 10 bucati, etc.

De aici si confuzia noastra in momentul in care am auzit de margele la kilogram. In prima instanta, am raspuns clientilor ca nu vindem margele la kilogram. “Uitati, pe pagina noastra e notata cantitatea in care comercializam fiecare produs in parte. Nici unul dintre ele nu se vinde la kilogram.” Cam acest a fost raspunsul nostru de fiecare data. Nu stiam cu msa raspundem altfel clientilor la aceasta intrebare.

Dupa ce am inceput sa intampinam tot mai des aceeasi intrebare, am discutat intre noi problema si ne-am dat seama ca ceva e in neregula. De unde veneau clientii cu aceasta pretentie: daca avem margele la kilogram.

Am zis ca trebuie sa investigam, nu se poate sa mai raspundem negativ. Vom intreba clientul la ce se refera mai exact. la urmatorul telefon ce l-am primit in care ni se cereau margele la kilogram, am cerut mai multe detalii despre acestea:
“Stiti, sunt mici, de toate culorile, arata ca si grauntele de orez, poate mai mici. Se folosesc pentru crosetat. Se poate trece ata prin ele. Am vazut costume populare romanesti facute cu acestea. ”

I acel moment am inteles imediat despre ce era vorba: Margelele la kilogram erau defapt Margele de Nisip!

Se pare ca pentru cine nu e foarte familiarizat cu termenul de Margele de Nisip, mintea induce automat numele de margele la Kilogram. Am cautat si noi pe internet si intr-adevar sunt multe locuri in care se cauta margele la kilogram.

Nu stim daca dintre acestea se refera toate la margele de nisip sau nu. Ceea ce e sigur e ca lumea asociaza Margelele de Nisip ca fiind Margele la Kilogram.

Nu ni se pare corect sa le vindem la kilogram. Sunt unele persoane care nu au nevoie de o cantitate atat de mare. Daca doresti sa creezi o bratara sau un cercel probabil ca o pungulita iti ajunge. Nu e rational sa cumperi un kilogram pentru asta ???? Daca insa crosetezi un costum traditional romanesc, probabil ca ai nevoie de un kilogram de margele. Chiar si asa, ele tot Margele de Nisip se numesc ????

Vrei sa incerci si tu sa creezi cu Margele de Nisip?

Alege cateva din modelele de mai jos sau te poti duce sa vezi toate produsele.