Aquamarine, o varietate de Beryl, este una dintre cele mai populare pietre semiprețioase, deasupra căreia plutesc multe mituri și legende. Este cunoascută ca fiind piatra mării, de unde și numele (lat. aqua – apă, marine – mare). Aquamarinul are o claritate excepțională, ceea se traduce printr-o sclipire năucitoare.

Este ușor de intuit de ce această piatră a fost dintotdeauna asociată cu albastrul mării, iar cele mai multe mituri și legende sunt legate tot de apă. Una dintre legende spune că particularitățile pietrei sunt mai puternice atunci când aceasta este scufundată în apă. Romanii și grecii au venerat aquamarinul, considerându-l bijuteria marinarului. Tot despre aquamarine aflăm că are calitatea de a prelungi relațiile, din acest motiv, se oferă la aniversarea de 19 ani a nunții.

Cea mai mare piatră de aquamarine a cântărit 110 kg și a fost găsită în Brazilia în anul 1910.

Aquamarinul este găsit în Brazilia, Zambia, Kenya, Tanzania, India, Pakistan și este favoritul multor colecționari de bijuterii. Culoarea albastru pal este dată de prezența fierului. Sora mai mică a lui Aquamarine din familia Beryl, Morganite, este colorată de mangan, iar sora ei mai mare, Emerald, își primește personalitatea din prezența cromului, fierului și vanadiului. Cu cât un Aquamarine este mai închis la culoare, cu atât devine mai dorit și mai valoros. În mod normal, tonul său variază de la doar 10% la 30%. Unele aquamarine vor apărea aproape incolore în lumina zilei și totuși vor afișa un ton frumos sub lumina unei lumânări sau a unui bec. Aquamarinul mai este uneori cunoscut ca o piatră prețioasă de seară.

Datorită clarității și asocierii sale cu marea, Aquamarine este în acord cu relaxarea, calmarea și protecția. Se crede că piatra ne ține conectați la apă, originea întregii vieți de pe planetă. Pe lângă faptul că este asociat cu fidelitatea, curajul și prietenia, s-a spus că protejează de influențele negative ale bârfelor.


Aquamarinul activează chakra gâtului

Aquamarinul activează chakra gâtului facilitând comunicarea și libera exprimare. Este una dintre cele mai puternice pietre pentru exprimare, vorbire liberă și coerență. Este piatra elementului apă, care are rol curativ pentru corpul emoțional și este unul dintre cele mai potrivite cristale care elimină problemele ce țin de nervi, stres sau agitație.

Utilizările aquamarinului:

Bijuterii (inele, cercei, coliere, pandantive, brățări, coronițe etc), sfere, decorațiuni, statuete, amulete, talismane.

Cum se purifică:

Trece cristalul sub un jet de apă călduță și încarcă-l la soare. De preferat dimineața sau înainte de apus, pentru că își poate schimba culoarea dacă este expus prea mult timp la razele soarelui.

Cum se curăță obiectele din aquamarine sau care conțin aquamarine:

Curăță bijuteriile cu un material moale după fiecare purtare. În felul acesta elimini praful sau orice altă urmă de murdărie. Depozitează-le în locuri uscate, departe de razele soarelui sau de umezeală. Purifică-le cât mai des și încarcă-le cu noi intenții. Este de preferat ca, după ce le-ai programat, să nu le mai atingă nimeni.

Intră pe site-ul margele.ro și cumpără minunatele sfere de aquamarine pe care să le întrebuințezi așa cu îți spune intuiția.

Sursa