Ce trebuie să știi când te apuci să confecționezi bijuterii handmade?

Nici o imagine

Magazinul Margele.ro a fost creat din dorința de a veni în întâmpinarea nevoilor pasionaților de bijuterii handmade, de aceea ne-am gândit să vă sprijinim cu sfaturi practice, în special dacă vă aflați la început de drum.

Știm că nu este simplu să integrezi fiecare element într-o bijuterie, sa dai frâu liber imaginației și să fii atent în același timp la detalii. De aceea, te sfătuim ca înainte de a te apuca să creezi o bijuterie, să urmărești măcar câteva tutoriale unde se explică foarte clar de ce materiale ai nevoie și care sunt pașii de urmat.

Să zicem că deja ai achiziționat mărgele de diverse forme și mărimi pentru a-ți confecționa un șirag pentru o ținută de seară. Pe lângă aceste materiale, însă, mai ai nevoie și de un set de accesorii pentru bijuterii, precum și de un kit de unelte, pe care îl găsești de altfel și la noi pe site.

Unelte necesare pentru confecționarea bijuteriilor handmade

În primul rând, te va ajuta foarte mult dacă vei avea la îndemână aceste unelte :

  • Cleștele de strâns. Acesta este un clește de tip patent, prevăzut cu zimți pentru prindere și cu fălci pentru tăierea sarmei. Acest clește poate fi utilizat atat la prindere, cat si la strangere si taiere.
  • Cleștele de făcut bucle. Este un clește special cu vârf rotund ce ajută la realizarea buclelor
  • Cleștele de tăiat, folosit pentru tăierea sârmei și a altor materiale moi și medii

Magazinul nostru îți mai pune la dispoziție și următoarele unelte pentru confecționat bijuterii: planșă pentru înșirat mărgele, rezervă silicon pentru pistol, ace pentru înșirat mărgele, război/gherghef de țesut mărgele.

Alte materiale pentru cercei, inele, brățări, coliere

Apoi, dacă vrei să te apuci serios de bijuterii handmade, asigură-te că deții următoarele:

Pentru cercei

  • Bază pentru cercei, tortițe și dopuri de tortițe, pietre semiprețioase, mărgele

Pentru coliere:

  • Bază pentru colier – aceasta poate să fie din piele, din organza sau fir textil, din cauciuc, lanț metalic sau sârmă de memorie
  • Căpăcele, crimpi, pandantive și încuietori pentru mărgele

Pentru inele

  • Bază din sârmă memorie, mărgele, pietre de diverse culori si mărimi

Pentru brățări

  • bază pentru brățări, sârmă memorie, charmuri, distanțiere, zale de oțel inoxidabil, pietre semiprețioase sau mărgele diverse și închizători

Pentru broșe: ac si bază pentru broșe si mărgele

Chiar dacă ți-ai achiziționat toate materialele necesare, ai o grămadă de idei și ai urmărit multe turoriale, e posibil să nu-ți iasă ce ți-ai dorit din prima. E nevoie de timp și perseverență pentru a ajunge să creezi produse de calitate, originale și variate. Important este însă să nu renunți, să îți cultivi acest hobby, care poate, de ce nu, să devină un job full time.

Noi îți dorim succes și îți stăm la dispoziție cu răspunsuri la orice întrebare legată de produsele noastre.