Rolul bijuteriilor este acela de a ne conferi eleganță, strălucire și originalitate. Chiar și o ținută simplă poate fi scoasă din anonimat de o bijuterie superbă, bine aleasă. Pentru că modul în care ne purtăm hainele, accesoriile și machiajul vorbesc despre personalitatea noastră, e bine să acordăm o atenție deosebită acestor detalii.

Astfel, am adunat aici câteva reguli de ‘bună purtare’ a bijuteriilor artizanale. Respectând aceste reguli de bază, vom avea mereu un look atrăgător, ne vom pune în valoare calitățile, fără însă a exagera.

Brățările

Dacă îți place să porți topuri mulate, atunci optează pentru brățări mai voluminoase, colorate, care să-ți pună în evidență finețea încheieturii. Dacă în schimb ești adepta bluzelor cu mâneci largi, evazate, acestea se potrivesc mai bine cu bățări fine, subțiri, dintr-un sigur șirag. Dacă îți plac și brățările de picior, le poți purta vara cu fuste lungi, vaporoase și boeme, în culori vesele.

Cerceii

Nimic nu înfrumusețează mai mult chipul unei femei decât o pereche superbă de cercei artizanali. Din fericire, cu ajutorul nostru, acum îți poți crea o multitudine de modele de cercei, într-o vastă paletă de culori. Dacă vrei să-ți accentuezi silueta suplă, poți opta pentru o pereche de cercei lungi, stil candelabru, cu cristale colorate. Atunci când porți cercei lungi, voluminoși, e bine să renunți la coliere sau alte tipuri de lanțuri, pentru a nu încărca ținuta prea mult. De asemenea, acești cercei se potrivesc cel mai bine cu un top cu decolteu în V. Dacă porți pulovere pe gat, poți opta pentru cercei micuți, fini, la care poți asorta și un colier.

Lanțurile și colierele

Dacă îți place să porți lanțuri, coliere și diverse pandantive, ești norocoasă, căci poți alege dintr-o mare varietate de modele și culori. În funcție de personalitate, de stilul de viață, de preferințele estetice și de stilul vestimentar, poți alege lanțuri simple, din metal prețios sau coliere fantezie din cupru, aliaj, plastic, lemn, mărgele sau cristale de diverse tipuri.

Șiragurile scurte, la baza gâtului sunt potrivite pentru bluzele și rochiile cu decolteu, care scot în evidență bustul. Le poți sorta cu un inel, o brățară sau cu o pereche de cercei în același stil. Colierele lungi și subțiri se potrivesc mai degrabă la o ținută sobră, elegantă. În general, atunci când porți acest gen de lanțuri, este de evitat să mai adaugi și alte bijuterii masive, pentru a nu oferi un aspect încărcat ținutei.

Inelele

Dacă ești iubitoare de inele, cu siguranță că deții o întreagă colecție și nu eziți să le porți de câte ori ai ocazia. Adevărul este că dacă ai câte un inel pe fiecare deget și mai porți și haine foarte colorate, efectul poate să nu fie foarte plăcut. În general, și la inele se aplică aceeași regulă ca la lănțișoare : less is more. Dacă porți o ținută încărcată, te rezumi la un singur inel sobru, iar dacă porți o ținută simplă într-o culoare neutră, poți alege mai multe inele colorate.

Atunci când vrei sa scoți în evidență bijuteriile pe care le porți, optează pentru ținute simple, în culori neutre (galben, bej, maro). Evită supraîncărcarea ținutelor și alege culorile care ți se potrivesc. Dacă nu găsești în magazin bijuteria potrivită pentru o anumită ținută, noi avem în magazin toate materialele de care ai nevoie pentru a-ți crea propriile bijuterii!