Jad – piatră semiprețioasă populară, foarte apreciată pentru culoare, pentru ușurința în modelare, dar și pentru proprietățile terapeutice. Este compusă din silicat de aluminiu, calciu și magneziu, iar culorile sale variază, cea mai populară fiind cea de verde smarald. 
Jadul este popular în artele și meșteșugurile asiatice antice și moderne. Cea mai mare cantitate de jad din lume provine din China, Rusia și SUA, dar mineralul se găsește în întreaga lume.
Un atribut principal al pietrei de jad este puritatea sau purificarea. Jadul este considerat o piatră care protejează și susține energia inimii, care echilibrează și armonizează. Este foarte folosit în feng shui pentru armonia întregului corp, dar și pentru armonizarea energiilor din casă. De asemenea, este considerată o piatră a prosperității, a norocului și a câștigurilor.

          

Cum beneficiezi de energia pietrei de jad?

Poartă-l sub forma bijuteriilor sau ține în casă o sculptură din jad. Ai grijă să le purifici cât mai des și permite armoniei să-și facă loc în viața ta.
Deoarece clienții noștri fideli ne scriu, am fost surprinși să asistăm la o adevărată lecție de geologie. Domnule Ioan Petean, vă mulțumim din suflet pentru aceste informații prețioase!
“Din curiozitate am examinat o margea de jad verde smarald la microscopul mineralogic (observație în lumina polarizată cu nicoli încrucișați). Au ieșit niste imagini deosebit de interesante!
La acest tip de microscopie, mineralele se vad luminos (colorate fiecare în culoarea lor specifică) în timp ce sticla sau masele plastice apar în nuanțe de negru. În cazul feliei taiate din piatra de jad putem observa culoarea alb gălbuie dată de jadeit (mineralul care stă la bază) și valurile de nuanță verde date de incluziunile metalice coloidale (cel mai probabil crom) care au pătruns în piatră în momentul solidificării. Această structurare la nivel microscopic explică aspectul deosebit de frumos al mărgelei.
Intră pe site-ul margele.ro și alege mărgelele de jad pe care să le porți cu încredere.