bijuterii pietre semipretioase

Cum ne accesorizam ținutele de iarnă

Pentru că iarna și-a intrat deja în drepturi, temperaturile scăzute ne obligă să scoatem din dulap  puloverele de lâna, bluzele cu mâneci lungi, gecile și pantalonii groși. Brusc, ni se pare mult mai greu să ne construim ținutele de zi cu zi și ni se pare mult mai complicat să fim elegante.

Cu toate acestea, dacă ne gândim mai bine, iarna putem purta mult mai multe accesorii decât în timpul verii, când ținutele simple și aerisite sunt preferate de cele mai multe doamne și domnișoare. Sezonul rece este perfect pentru ne a scoate din dulap eșarfele, șepcile, căciulile, gulerele de blană și broșele. De asemenea, orice pulover arată mai bine alături de un colier masiv sau de o pereche de cercei asortați și orice pereche de pantaloni arată mai bine dacă le adăugăm o curea cu o cataramă din pietre. Accesoriile de păr sunt și ele o modalitate de a adăuga o pată de culoare unei ținute simple, pe care o putem transforma astfel într-o ținută glam, în tendințe.

Ideile de accesorizare sunt nenumărate, trebuie doar să ne lăsăm imaginația să zburde.

Dacă ești pasionată de hand, îți poți crea singură podoabe demne de invidie, cu ajutorul câtorva pietre, cristale sau perle.  Imaginează-ți cum ar arăta o ploaie de perle colorate pe un pulover simplu din cașmir, sau cum ar arată un choker cu cristale alături de un pulover decoltat. Fără prea mult efort, îți poți crea și tu o broșă din pietre semi-prețioase care să tranforme un pulover gri banal într-o piesă specială, de ocazie.

Dacă îți plac pălăriile și ți-ai achiziționat deja o pălărie de fetru cu boruri largi, o poți înfrumuseța cu ajutorul câtorva pietre sau mărgele colorate, care o vor scoate din anonimat.

Evident, există și câteva reguli de care e bine să ținem seama pentru a obține o ținută desăvârșită :

–      Dacă ești scundă, poți crea impresia unei siluete longiline cu ajutorul unor șiraguri de lanțuri lungi. Dacă ești înaltă și ai gâtul lung, ți se vor potrivi mai bine colierele la baza gâtului.

–      Dacă vrei să-ți subtiezi talia, alege o centură cu inscustatii, care va atrage toate privirile și te va ajuta să obții o siluetă armonioasă, de tip clepsidră.

–      În general, dacă ai ales să-ți accesorizezi puloverul cu o broșă mare, cu pietre strălucitoare, sau ai optat pentru un pandantiv masiv într-o culoare tare, e mai bine să nu adaugi ținutei și o pereche de cercei statement, care ar încărca mult prea mult ținută.

–      Dacă nu-ți place să porți cercei și coliere, te poți orienta către un set de brățări stylish. În zilele friguroase, poți purta brățara peste pulover, pentru un efect elegant. Poți folosi o singură brățară masivă, care să iasă în evidență, sau poți alege un set de brățări suprapuse, de diverse dimensiuni și culori.

Orice piese ai alege să porți pe timp de iarnă, nu trebuie să alegi între eleganță și confort. Le poți avea pe ambele adăugând accesoriile potrivite unei ținute călduroase. Magazinul nostru îți oferă o gamă largă de materiale din care îți poți confecționa accesorii superbe : broșe, pandantive, coliere, cercei, brățări. Îți oferim și câteva tutoriale care te vor ajuta să-ți confecționezi accesoriile preferate. Succes !

Blog Margele, Pietre Semipretioase & Accesorii Bijuterii Handmade

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *