margele miyuki

Fascinanta lume de sticlă a mărgelelor Miyuki

Când vine vorba de mărgele, visam cu ochii deschişi la Japonia, pentru că de acolo vin cele mai minunate şi mai perfecte dintre ele: mărgelele Miyuki.
Mărgelele cilindrice japoneze sunt superioare din punct de vedere calitativ. Acestea sunt recunoscute ca fiind cele mai regulate şi uniforme mărgele pe piaţă internaţională. Pot fi găsite sub denumirea de mărgele Miyuki, fiind foarte apreciate de artişti.

De-a lungul istoriei, mărgelele au încântat oamenii din toate culturile, de la Est la Vest, de la Nord la Sud. Mărgelele nu sunt simple accesorii, sunt o cultură valoroasă pentru fiecare popor şi port. Au fost folosite ca valută de schimb, ca ornamente pentru ceremonii şi ritualuri şi, bineînţeles, ca accesorii de infrmusetare. Artizanii lumii au creat mărgele în diverse forme şi dimensiuni din pietre rare, scoici, coarne, lemn, metale, răşini şi chiar os. Cu toate acestea, sticla a devenit un material deosebit de apreciat pentru producerea de mărgele, datorită calităţilor sale strălucitoare. Chiar şi astăzi, atât designerii de renume mondial, cât şi entuziaştii de mărgele de zi cu zi încorporează mărgele de sticlă în creaţiile lor de modă.

Producţia japoneză de mărgele de sticlă a început în Japonia, iar astăzi Miyuki este fabrica unde se produce cea mai mare cantitate de mărgele din sticlă.

În ultimul deceniu, o nouă formă de mărgele japoneze, cele cilindrice, a devenit din ce în ce mai populară în întreagă lume. Acestea au fost inventate de Masayoshi Katsuoka de la compania Miyuki Shoji în anii 1980.

Spre deosebire de mărgelele de sticlă rotunjite obişnuite, mărgelele cilindrilce sunt destul de uniforme în formă şi dimensiune şi au găuri mari, comparativ cu dimensiunea lor. Capetele lor aplatizate vor duce la bijuterii cu o textură plataă netedă. Rândurile şi coloanele din linia de ţesut vor fi mai uniformizate, astfel încât lucrarea cu modelele va fi mai precisă şi mai uniformă.

Compania japoneză Miyuki a continuat să îmbunătăţească de la an la an arta prin inovaţie şi tehnologie de vârf.  Numele Miyuki este foarte respectat pe piața de bijuterii, iar notorietatea este în continuă creştere.

Câţi dintre noi nu am auzit de modelele Delica?

Mărgelele Miyuki Delica sunt mărgele de sticlă de înalta calitate fabricate în Japonia. Acestea sunt perfecte pentru proiecte în care aveţi nevoie de mărimea exactă a dimensiunilor pe parcursul designului. Acestea sunt fabricate în prezent în patru dimensiuni: 15/0 (cea mai mică), 11/0, 10/0 şi 8/0.

Am făcut şi o selecţie de bijuterii ce aparţin unor culturi diferite, pentru a va arată în câte forme şi culori sunt folosite aceste minunăţii perfecte.

Această brăţară Indian Blue Miyuki este fabricată din mărgele japoneze şi finisată cu piele naturală. Lungimea este reglabilă, astfel încât dimensiunea se potriveşte oricui.

Sun multe modele româneşti regăsite în bijuteriile create din mărgele Miyuki. spre exemplu, această brăţară handmade cu model floral popular. Se închide cu lobster şi lanţ, iar pentru împletitură aveţi nevoie de Miyuki Delica.

Un model din Ţările de Jos, eclectic şi delicat, este cel din imaginea de mai jos. Brăţara este realizată din mărgele de dimensiuni mici, placate cu aur de 24 de carate.

Puteţi folosi mărgelele Miyuki pentru a “împleti”, spre exemplu, o superbă pereche de cercei, cum este aceasta. Un model magic, ce cu siguranţă va atrage orice privire. Sunt versatili, de un albastru stropit cu aur, şi completează perfect orice ţinută casual.

La final, va invităm într-un tur virtual al fabricii de mărgele Miyuki din Tokyo. Şi nu uitaţi: pe www.mărgele.ro va umplem coşurile cu cele mai frumoase, colorate şi fanteziste mărgele Miyuki, alese cu grijă pentru fiecare dintre voi.

Călătorie plăcută!

Blog Margele, Pietre Semipretioase & Accesorii Bijuterii Handmade