Lava este o rocă vulcanică ce se formează prin răcirea și solidificarea magmei. Aceasta ajunge la suprafața pământului prin procesul de erupție vulcanică. Lava este una dintre cele mai vechi, mai răspândite și mai abundente minerale de pe pământ.

Datorită proceselor prin care trece ca să ia forma pe care o cunoaștem, piatra de lavă este considerată a fi o piatră a renașterii. Mulți utilizatori de lavă cred că aceasta stabilizează chakra rădăcinii datorită conexiunii puternice a pietrei cu pământul. Când chakra rădăcinii este stabilizată, corpul și mintea sunt pozitive, sigure și ancorate de pământ.

Lava este o piatră de bază care întărește conexiunea cu Mama Gaia

Deoarece pietrele de lavă provin din adâncul pământului, se crede că poartă o energie similară cu locul de unde au provenit. Se spune că această energie ajută oamenii care simt furie și negativitate, reducând acele emoții și înlocuindu-le cu putere și curaj. Pietrele de lavă pot crește, de asemenea, energia generală, starea de bine și comunicarea.


Efectele pietrelor de lavă pe chakra rădăcinii sunt similare cu efectele de împământare. Acestea  pot aduce stabilitate vieții și pot reduce anxietatea, frica, teama, deznădejdea. Se crede că această stabilitate se datorează conexiunii puternice cu pământul pe care lava o posedă. Așeză această piatră direct deasupra buricului în timp ce meditezi și vei vedea cum teama și energiile de frecvență joasă sunt înlăturate.

Vindecarea cu piatra de lavă implică îmbunătățirea creativității, a comunicării  și curățarea negativității. Lava este o piatră de bază care întărește conexiunea cu Mama Pământ. Oferă putere și curaj în perioadele de schimbare și oferă îndrumare și înțelegere în situațiile tensionate. Reprezintă o piatră calmantă, este foarte utilă în disiparea furiei.

Lava sporește fertilitatea

În plus, lava este un minunat difuzor de ulei esențial de aromaterapie. Pur și simplu adaugă câteva picături din uleiul esențial preferat și bucură-te de beneficiile terapeutice pe care le aduce. Pietrele de lavă sunt destul de poroase, ceea ce înseamnă că structura lor implică o mulțime de găuri mici. Natura poroasă a pietrelor le face difuzoare perfecte pentru orice ulei esențial preferi să folosești.

Uleiurile esențiale sunt folosite pentru a promova diferite emoții și reacții în întregul corp. Există o mulțime de uleiuri esențiale pe piață care au proprietăți și beneficii diferite. Multe dintre persoanele care se luptă cu stresul sau anxietățea folosesc uleiuri esențiale, o formă de terapie alternativă (non-medicală) pentru a-i ajuta să combată simptomele. Pietrele de lavă pot difuza orice ulei esențial, dar experții recomandă alegerea unuia cu proprietăți complementare difuzorului (în acest caz, piatra de lavă).

Se crede că pietrele de lavă funcționează cel mai bine atunci când sunt purtate aproape sau atingând direct pielea, deoarece nu există nicio barieră și permite energiei să curgă ușor. Poartă brățări realizate cu lavă sau alte accesorii pe care să le ții la îndemână.

Elementele care corespund lavei:

  • Chakre – Chakra de bază;
  • Zodii – Taur, Rac;
  • Planeta –  Pământ;
  • Element – Foc și Pământ;
  • Vibrații – numărul 1;
  • Culori tipice – Gri până la negru.

Intră pe site-ul margele.ro si vezi diversitatea pietrelor de lavă pe care ți le oferim la un super preț. Calitatea este garantată, așadar nu trebuie decât să alegi culoarea preferată și dimensiunea dorită.

Sursa Sursa 2