Piatra semiprețioasă ochi de tigru este o varietate de cuarț opac, cu o duritate de 7 pe scara Mohs și este remarcabilă pentru straturile bogate de auriu strălucitor și maro.

Este considerată a fi un talisman puternic, ca un „ochi atotvăzător, atotștiutor”, care oferă purtătorului abilitatea de a observa totul. Piatra ochi de tigru a fost utilizată de egipteni în realizarea diferitelor statuete, iar soldații romani au purtat-o pentru a devia armele și pentru a rămâne curajoși în luptă. A fost considerată de-a lungul istoriei, o piatră a prosperității și a norocului.

Purtarea ei aduce, de asemenea, un raționament practic și plin de compasiune. Este o piatră benefică pentru claritatea viziunii interioare și pentru o mai bună înțelegere a cauzei fiecărei situații. Inspiră creativitatea și abilitățile purtătorului și este extrem de benefică pentru stimularea bogăției.

Depozite mari se găsesc în Australia, China, India, Africa de Sud.

Este o piatră benefică pentru antreprenori

Utilizează piatra pentru a atrage un flux constant de bani către propria casă. Este ideal pentru antreprenori și cei care încep afaceri pentru prima dată. Folosește ochi de tigru ca piatră de sprijin pentru determinare și pentru a depăși frica din timpul examenelor, concursurilor, spectacolelor publice sau pentru prezentarea ideilor la întâlniri importante.

 


Poartă piatra pentru a spori puterea, stabilitatea emoțională și nivelurile de energie atunci când treci prin diferite schimbări. De asemenea, reduce anxietatea cauzată de sentimentele de izolare sau inadecvare. Ochi de tigru este o piatră a  echilibrului, remarcabilă pentru calmarea diverselor tensiuni.

Se crede despre aceasta că aduce echilibrul corpului la toate nivelurile. Piatra plasată de ambele părți ale capului poate reduce migrenele. Este o piatră eficientă în ameliorarea coșmarurilor și chiar a atacurilor de astm.

Ochiul de tigru este un aliat remarcabil pentru minte, echilibrând extremele emoționale și permițând gândurilor, sentimentelor și informațiilor împrăștiate să se reunească într-un mod care are sens. Se crede, de asemenea, că este extrem de benefică pentru rezolvarea dilemelor și, în special a celor cauzate de gelozie și mândrie.

Ochi de tigru stimulează chakrele

Ochi de tigru este o piatră bună de utilizat în meditație și în echilibrarea energiilor yin și yang. Este o piatră de bază, care promovează securitatea și stabilitatea. Se crede că piatra ochi de tigru aduce succes, este o piatră a bogățiilor. Ajută în relaxare, reconectare și în recâștigarea calmului.

Piatră naturală a celor născuți în lunile verii

Această piatră a fost folosită de mult timp ca o amuletă împotriva ochiului rău, blesteme și ghinion și ca talisman pentru aducerea bogăției și norocului. Aceasta utilizează energia focului. Este de natură Yang. Este energia căldurii, acțiunii, emoției și pasiunii – a ideilor, a conceptelor. Este asociată în mod tradițional cu zona de sud a unei case sau camere.

Cum îngrijești bijuteriile cu ochi de tigru

Curăță bijuteriile cu un material moale după fiecare purtare. În felul acesta elimini praful sau orice altă urmă de murdărie. Depozitează-le în locuri uscate, departe de razele soarelui sau de umezeală.

Purificare

Purificarea se face prin trecerea pietrei sub un jet de apă. După uscare, aprinde un bețișor parfumat (tămâie, smirnă, salvie sau ce aromă preferi) si trece piatra de mai multe ori prin acest fum. Acest procedeu este bun și pentru purificarea casei. Incarcă piatra cu intențiile și dorințele tale și păstreaz-o aproape de tine (în buzunar, sub formă de bijuterie, în portofel, în mașină, lângă noptieră etc).

Intră pe site-ul margele.ro și cumpără minunatele sfere de ochi de tigru pe care să le întrebuințezi așa cu îți spune intuiția.

Sursa