Pietre semiprețioase – Agatele

Agatele sunt pietre semiprețoase naturale, care fac parte din familia cuarțurilor și sunt extrem de apreciate datorită aspectului lor unic, dar și a proprietăților terapeutice. Particularitatea definitorie este dată de succesiunea dungilor diferit colorate datorate cristalizărilor ritmice în decursul timpului.

Agatele pot fi găsite sub diverse culori, acestea fiind date de mineralele distribuite la nivelul pietrei, de temperatură, mediu și presiune.

Din punct de vedere al acestui criteriu, cele mai importante varietăți de agat sunt următoarele:

 • Agat albastru – culoarea este dată de mineralul cupru. Agatul albastru se utilizează în momentele de tensiune pentru a găsi echilibrul emoțional. Sporește spontaneitatea, dar și optimismul.
 • Agat negru – culoarea este dată de mangan. Ajută la creșterea nivelului de conștientizare, de concentrare, atrage energia pozitivă.
 • Agat galben – amplifică norocul, aduce prosperitate, are rol curativ în diferite afecțiuni.
 • Agat verde – culoarea este datorată oxizilor de fier și manganului. Este de mare ajutor în claritate a minții, relaxare, dar și când ai de luat decizii. Foarte bun în sănătatea ochilor.
 • Agat mov – ajută în momentele de îndoială, neîncredere, nesiguranță, depresie, anxietate.
 • Agat roz – elimină stresul, aduce starea de calm, liniște, confort emoțional. De asemenea, valorifică energia feminină.
 • Agat roșu – oferă curaj, putere, energie, dar și pace atunci când ai gânduri învolburate.

Ce trebuie să știi despre această piatră semiprețioasă:

 • Este una dintre primele pietre semiprețioase folosite de oameni.
 • Este o piatră grea, translucidă, cu modele neuniforme, cu o duritate de 6,5-7 din 10;
 • Numele acesteia este dat de filosoful Theophrastus, care a descoperit-o pe malurile râului Achates, pe teritoriul Siciliei de azi. De această piatră sunt legate multe credințe;
 • Agatele fac parte din familia mineralelor de cuarţ (dioxid de siliciu);
 • Lucrează la nivel subtil, armonizează energiile de tipul yin și yang, vindecă, stabilizează în momentele de tensiune și dezechilibre emoționale. Este o piatră a iubirii, care atrage persoane bune în preajmă. Este recomandat în perioadele grele pentru că alină, întărește psihicul;
 • Este folosită în realizarea diferitelor bijuterii, obiecte decorative, ornamente, sculpturi, amulete, talismate, sigilii;
 • Frumusețea sa este dată de dungile concentrice de diferite culori;
 • Cele mai frecvente agate sunt cele albastre și verzi.

Unde se găsește

Cele mai multe agate se găsesc în Brazilia, Uruguay, China, Egipt, Alpii Italieni, Madagascar şi Mexic. La noi în țară, agata se găsește în Munţii Metaliferi sau Carpaţii Orientali.

Poți folosi Agatele în meditație

În timpul sesiunii de meditație, oferă-ți 20 de minute pentru a te conecta cu piatra de agat, care poate fi ținută în fiecare mână în timp ce te concentrezi pe un ritm de respirație blând și constant. Respiră profund în timpul meditației. Agatele te vor ajuta să  aprofundezi accesul la energia ta de armonizare. Cere-i pietrei de agat să te ajute în timpul procesului de schimbare, instabilitate sau stres, oferindu-ți sprijin și stabilitate pentru a rămâne centrat.

Cunoscut ca stabilizator, Agata este piatra potrivită pentru sprijin atunci când ai nevoie de stabilitate și de împământare în viața ta. Nu degeaba piatra de agat a fost admirată și continuă să fie. E un leac pentru suflet.

Purifică Agata înainte de a o purta/folosi

Poți face asta trecând piatra sub un jet de apă caldă. În acest fel cureți particulele de praf sau alte urme de pe suprafața acesteia. Apoi, așează agata fie într-un bol cu soluție salină, fie într-unul cu sare grunjoasă, pentru minim 24 de ore. După purificarea cu sare, trece încă o dată piatra printr-un jet de apă călduță.  Ultimul pas este să lași piatra să se usuce și să preia din energia lunii. Ar fi bine să faci această purificare în preajma lunii în creștere. Purifică piatra dacă ai cumpărat-o sau dacă ai primit-o cadou. Aceasta poate îngloba energii stangnante care nu vor ajuta.

Repetă acest proces cât mai des. Nu lăsa pe nimeni să atingă piatra după ce ai purificat-o și încărcat-o mental cu emoțiile și energiile tale. Păstrează piatra aproape de tine, pe noptieră, în portofel, în geantă sau pe birou.

Cumpără agate de pe site-ul margele.ro și lasă-le să te ajute, lasă-le să lucreze la nivel subtil și vei simți energia lor benefică.