Ametist – una dintre cele mai populare pietre semiprețioase. Culoarea sa divină atrage femei din întreaga lume, iar bijuteriile realizate cu această piatră sunt dintre cele mai dorite și apreciate. Cu o duritate de 7 din 10 este perfectă pentru inele, pandantive, cercei, brățări, coliere, obiecte decorative, statuete, amulete și multe altele.

Culoarea sa este deosebită, nuanțele fiind diferite de la piatră la piatră. Culoarea este dată de impurătățile de mangan și cupru. Ametistul poate fi găsit în nuanțe de mov deschis, lila, orhidee, lavandă sau nuanțe mai închise de tipul indigo. Proprietățile ametistului sunt aproape identice cu proprietățile altor soiuri de cuarț. Singura diferență importantă este culoarea materialului. Cele mai mari depozite de ametist din lume se găsesc în Brazilia și Uruguay. Alte depozite de ametist se află în Canada, Franța, India, Madagascar, Mexic, Maroc, Myanmar, Namibia, Rusia, Africa de Sud, Sri Lanka, Tanzania și Statele Unite.

Culoarea ametistului poate fi adesea modificată prin încălzire. O mare parte din cuarțul galben până la auriu vândut ca „citrin” este de fapt ametist care a fost modificat prin încălzire. 


Ametistul este o piatră prețioasă durabilă, dar este necesară o anumită grijă pentru a-și menține culoarea și structura. Ametistul are o duritate de 7 din 10 și, în general, este considerat suficient de rezistent pentru aproape orice utilizare. Cu toate acestea, în contact cu alte obiecte dure se pot produce zgârieturi sau chiar ciobiri. Este recomandat să nu porți bijuterii din ametist în timpul activităților energice.

Ametistul este cea mai populară piatră purpurie folosită ca piatră de chakră. Chakrele sunt „centre spirituale” ale corpului. Pietrele chakrelor utilizate în mod obișnuit includ: ametist (chakra coroanei), sodalitul (chakra sprâncenelor), agat albastru din dantelă (chakra gâtului), aventurin verde (chakra inimii), citrin (chakra plexului solar), corneol (chakra sacrală) și jaspul roșu ( chakra rădăcinii).

Recomandat pentru:

  • Sistemul imunitar;
  • Funcționarea normală a sistemului endocrin;
  • Sănătatea pielii;
  • Sănătătea digestivă;
  • Reducea stresului și a anxietății;
  • Tratarea dependențelor.
  • Insomnii


Poate fi folosit în meditații, rugăciune, post. Este considerată o piatră a spiritualității, alături de Lapis Lazuli. Conferă pace, liniște, echilibru. Ajută la înțelegerea laturii spirituale, la comunicare, la armonia trupului și a minții. Reduce depresia, anxietatea, teama, vina, resentimentele, gândurile negative.

Ferește acest cristal de razele directe ale soarelui și de sursele de căldură, pentru că își poate modifica culoarea. Purifică ametistul trecându-l printr-un jet de apă caldă. În acest fel, cureți particulele de praf sau alte urme de pe suprafața acestuia. Apoi, așează piatra fie într-un bol cu soluție salină, fie într-unul cu sare grunjoasă, pentru minim 24 de ore. După purificarea cu sare, trece încă o dată piatra printr-un jet de apă călduță. Șterge-l cu o cârpă moale, uscată. Repetă acest proces cât mai des. Nu lăsa pe nimeni să atingă piatra după ce ai purificat-o și încărcat-o mental cu dorințele tale.

Cumpără Ametist  de pe site-ul margele.ro și lasă-i energia să te ajute, lasă-l să lucreze la nivel subtil și vei simți energia benefică.

sursa