Labradorit – piatră ce face parte din familia de feldspat, cu o duritate de 6-6.5 pe scara Mohs. Deși nu este foarte popular în rândul bijuteriilor, labradoritul este piatră extraordinară, cu multe proprietăți. Este, în toate sensurile, o piatră a magiei, un cristal folosit de șamani, ghicitori, vindecători și toți cei care călătoresc și îmbrățișează universul căutând cunoaștere și îndrumare. Este excelent în procesul descoperirii de sine.

A fost descoperit pentru prima dată în Labrador, Canada, în 1770, primind astfel numele zonei. În Europa a devenit cunoscut mai târziu, în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea. Labradoritul este un puternic protector întărind energiile naturale din interior. Protejează împotriva negativității și oferă acces la niveluri înalte de conștiință.

Labradorescență – joc spectaculos de culori

Labradoritul este prețuit pentru jocul său remarcabil de culori, cunoscut sub numele de labradorescență. Piatra, de obicei cenușiu-verde, gri închis, negru sau alb cenușiu prezintă jocuri de culori, de albastru, auriu, verde pal sau roșu arămiu. Nuanța de albastru poate varia în lumină, afișând diverse tonuri, de la albastru închis la diferite nuanțe de pal, aproape albastru-verde.

Purtarea labradoritului îmbunătățește abilitățile mentale și intuitive ale clarviziunii, telepatiei și ajută la comunicarea cu ghizi și spirite superioare și poate chiar accesa amintirile vieții trecute. Fiind o piatră care influențează locul de muncă și succesul profesional, Labradoritul face viața profesională mai agreabilă. Încurajează amabilitatea și atenția deplină față de client și ajută personalul să se implice pe deplin într-o companie.


Labradorit – piatra care temperează latura negativă

Labradoritul temperează latura negativă a personalității noastre, trăsăturile și acțiunile care ne fură energia. Ajută la vindecarea comportamentului impulsiv la copii, adolescenți și adulți. Labradoritul este benefic pentru plămâni și poate ajuta la probleme respiratorii, bronșită și răceli. Ajută la digestie și la reglarea metabolismului. A fost utilizat în tratamentul tulburărilor oculare și cerebrale, pentru a stimula acuitatea mentală și pentru a reduce stresul și anxietatea. Labradoritul scade tensiunea arterială, reduce sensibilitatea la frig și ameliorează reumatismul și guta.

Labradoritul încurajează contemplarea și introspecția, aducând claritatea gândirii intelectuale și a înțelepciunii intuitive. Este un cristal înălțător, care ajută la alungarea temerilor și nesiguranțelor, sporind în același timp credința și încrederea în sine.

Labradorit – piatra care stimulează chakra gâtului

Când chakra gâtului este în echilibru și deschisă, aceasta permite exprimarea a ceea ce gândim și a ceea ce simțim. Ne putem comunica ideile, credințele și emoțiile, aducând adevărul nostru personal în lume. Avem un flux ușor de energie în corp și spirit. Nuanțele mai închise de albastru încurajează puterea adevărului, în timp ce nuanțele mai deschise poartă puterea flexibilității, relaxării și echilibrului. Labradoritul, cu strălucirile sale irizante de culoare, poate fi foarte benefic în unirea tuturor chakrelor.

Utilizează cristale albastre pentru odihnă, reflecție sau rugăciune

Referitor la culoare, cristalele de un albastru închis aduc încredere, credință, răbdare și respect. Talismanele în această culoare sporesc respectul și compasiunea pe care o avem în noi. Cristalele de un albastru deschis ne ajută să acceptăm viața pe care o avem, să dezvoltăm răbdarea sau să căutăm iertarea de care avem nevoie. Sunt excelente pentru eforturile de recuperare din dependențe. Tot acestea ajută, de asemenea, la gestionarea durerii, la eliberarea trecutului și la vindecarea vinovăției.

Labradoritul folosește energia apei, energia liniștii și a purificării. Elementul Apă aduce putere de regenerare și renaștere. Este energia cercului vieții. Utilizează cristale albastre pentru odihnă, reflecție sau rugăciune.

Intră pe site-ul margele.ro si vezi pietrele noastre naturale de labradorit, cu dimensiuni între 6 mm și 10 mm. Lucrează cu aceste pietre și vezi efectele în timp.

Sursa informatii