Pietre semiprețioase – Lapis Lazuli sau piatra protecției

Nici o imagine

Lapis Lazuli este o piatră foarte apreciată datorită proprietăților sale terapeutice, dar și a culorii, care o fac perfectă pentru bijuterii și nu numai. Lapis Lazuli este un tip de rocă formată prin amestecul a mai multe minerale, printre care Calcit, Lazurit și Pirită. Numele provine din limba latină „lapis” care înseamnă piatră, și lazulum, care înseamnă albastru.

Este o piatră opacă, cu o duritate de 5-5,5 din 10, de un albastru intens, combinat cu puncte aurii și albe. Se găsește în Afganistan, Egipt, Chile. Se folosește cu precădere în realizarea bijuteriilor, dar și la statuete, vase, obiecte decorative, talismane. Culoarea îi oferă o alură aparte, misterioasă.

Lapis Lazuli este o piatră de protecție

Lapis Lazuli este o piatră de protecție care anihilează energiile negative. De asemenea, este o piatră care calmează, reduce stresul și readuce armonia între minte și corp. Ajută la conștientizare și la încrederea în propria intuiție. Mai mult de-atât, ajută la dezvoltarea spirituală dacă îi ceri acest lucru. Îți va îmbunătăți respectul de sine, va consolida prieteniile și va dizolva comportamentele agresive. Poartă o vibrație iubitoare care este ușor transferată către tine, către aura ta și către toți cei care vin în contact cu tine.

lapis lazuli

Lapis lazuli readuce echilibrul emoțional

Această piatră readuce echilibrul emoțional, îți va da claritate în rezolvarea și prioritizarea sarcinilor de lucru. Din punct de vedere fizic, Lapis Lazuli ameliorează durerea din zonele gâtului. Ajută la depășirea depresiei și anxietății și echilibrează tensiunea arterială. De asemenea, ajută sistemul respirator și nervos, sprijină tiroida, laringele și stimulează sistemul imunitar.

Atrage norocul. Trebuie doar să o programezi în acest sens și să o lași să lucreze pentru tine. Aceasta te va ajuta să ai o minte deschisă. O minte deschisă este mult mai receptivă la ideile noi, iar această piatră este excelentă pentru a renunța la vechile credințe și chiar la prejudecăți. Când vei purta această piatră, vei avea încredere, echilibru și curaj. Proprietățile sale vindecătoare te vor ajuta să identifici și să scoți la suprafață acele răni, traume sau complicații din trecut care au condus la un comportament nesigur sau timid și îți arată cum să le vindeci.

Lapis lazuli este o piatră a comunicării

Lapis Lazuli poate aduce, de asemenea, putere interioară oricui are nevoie de ea. Este o piatră a comunicării care încurajează liniile de comunicare deschise, onestitatea, deschiderea și claritatea mentală. Această piatră va spori dragostea și fidelitatea în relații și căsătorii. Lapis Lazuli este un cristal care funcționează cel mai bine cu chakra gâtului.

Lapis Lazuli este, de asemenea, aliniată cu energiile celui de-al treilea ochi. Folosirea acestei pietre te va ajuta să-ți accesezi înțelepciunea și înțelegerea interioară.

lapis lazuli

În comparație cu alte pietre, Lapis Lazuli este destul de fragilă, deci nu va răspunde bine la curățarea agresivă.  Cel mai bun mod de purificare este să folosești fum de salvie.  Dacă piatra trebuie curățată de praf, clătește-o cu apă rece și usuc-o cu o cârpă moale. Pentru a încărca cristalul, ține-l în mâna dominantă, închide ochii și trimite-i o intenție sinceră de pozitivitate în structura pietrei. Poți seta o intenția de a atrage iubirea, bogăția sau pur și simplu recunoștința.

Intră pe site-ul margele.ro și alege pietre lapis lazuli de diferite forme și mărimi. Poartă-le cu tine și păstrează și în casă. Vei vedea efectele benefice în scurt timp.

Sursa