Onix – tip de calcedonie care face parte din familia cuarțurilor. Are o duritate de 7 din 10 pe scara Mohs. A fost raportat pentru prima dată în anul 77 d.Hr. de Gaius Plinius Secundus (Pliniu cel Bătrân). A fost numit după cuvântul grecesc “onux” care înseamnă „gheară” sau „unghie”. 

Onixul s-a numărat printre cristalele preferate ale antichității. Din onix au fost realizate căni, potire, vaze, diferite obiecte decorative, menite să înfrumusețeze mesele bogate și ambianța încăperilor. Este foarte popular încă din Antichitate și se extrage în Argentina, Brazilia, Iran, Madagascar, Mexic, SUA, Turcia, Uruguay și Pakistan.

Onixul îți eliberează sufletul de cătușele îndoielii de sine și ale anxietății

Onixul este o piatră care oferă protecție, forță, focalizare și voință. Nu numai că piatra îți va oferi energia necesară pentru a te ridica și a începe să-ți urmărești visele, dar te va proteja și în noua ta călătorie. Poartă această piatră și va crea un scut de protecție în jurul aurei tale. Onixul a fost folosit ca piatră de protecție de mii de ani și este încă una dintre cele mai puternice pietre de protecție pe care le cunoaștem.

Onixul îți eliberează sufletul de cătușele îndoielii de sine și ale anxietății, conducându-te către o existență mai bogată și mai semnificativă. De asemenea, calmează stresul vieții de zi cu zi, deoarece acționează pentru a aduce armonie echilibrului muncă-viață cu efectele sale de împământare care te fac să te simți în siguranță și te ancorează la pământ. Onixul activează chackra rădăcină.

Meditează cu această piatră

Meditația cu cristalul onix este o modalitate excelentă de a face bilanțul stării tale actuale de a fi. Observă ce gânduri se strecoară și îți distrag atenția. Sunt amintiri din trecut? O presimțire a viitorului? Orice gânduri te-ar reține de la potențialul tău, aruncă-le. Departe. Când meditezi cu această piatră, îți recomandăm să o poziționezi pe al treilea ochi (între sprâncene). Dacă vrei să-ți înrădăcinezi ideile și obiectivele pe Pământ, îți sugerăm să poziționezi o bucată de onix pe al 3-lea ochi pentru a-ți canaliza visele și dorințele. Vizualizează exact ceea ce dorești să ai în această lume și reamintește-ți continuu că vei găsi drumul.

Onixul te poate ajuta să fii stăpânul destinului și să îți consolidezi încrederea în tine. Oferă sprijin în momentele dificile și îți centrează energia în perioadele de stres mental sau fizic. De asemenea, oferă darul unor decizii înțelepte.

Cum cureți bijuteriile cu onix

Cel mai bun mod de a curăța un onix este să îl ștergi cu o cârpă umedă. Nu este recomandat să utilizezi niciun fel de detergenți deoarece pietrele pot fi poroase și, prin urmare, pot absorbi substanțe chimice, chiar și săpun, care se pot acumula în interiorul pietrei, provocând decolorarea.

Purificare

Purificarea se face prin trecerea pietrei sub un jet de apă. După uscare, aprinde un bețișor parfumat (tămâie, smirnă, salvie sau ce aromă preferi) si trece piatra de mai multe ori prin acest fum. Acest procedeu este bun și pentru purificarea casei. Incarcă piatra cu intențiile și dorințele tale și păstreaz-o aproape de tine (în buzunar, sub formă de bijuterie, în portofel, în mașină, lângă noptieră etc).

Sursa 1, sursa 2