Turcoaz – piatră cunoscută încă din secolul al XVI-lea, cu o duritate de 5 din 10, culoarea sa dând și numele acesteia. Dacă te simți din ce în ce mai atras de această piatră, este clar că ai nevoie de proprietățile sale vindecătoare, așa că nu te împotrivi și primește-o în viața ta.

Turcoazul este o piatră adorată încă din vremurile străvechi, fiind folosit la decorarea diferitelor obiecte, de la tronuri, coroane, pumnale regale, până la bijuterii, cupe și alte asemenea.  Egiptenii credeau că turcoazul aducea noroc și îi făcea invulnerabili. De asemenenea, că previne accidentele și vindecă bolile capului și ale inimii. O legendă sugerează că aruncarea unei bucăți de turcoaz într-un râu va aduce ploaie.

Turcoazul te ghidează către o stare de calm și liniște

Proprietățile cristalului turcoaz sunt conectate la energia vindecătoare a apei, elementul dătător de viață care susține planeta și originile vieții în sine. Acesta te ghidează către o stare de calm și liniște, care poate ajuta la ameliorarea stresului și la eliminarea energiilor negative. Utilizează turcoazul pentru protecție energetică și ecranare. Una dintre cele mai bune modalități de a te bucura de beneficiile terapeutice ale liniștii și calmului este prin încluderea acestei pietre vindecătoare în meditația zilnică.

Semnificația cristalului turcoaz este extrem de versatilă. Datorită conexiunii pietrei la chakra gâtului și a energiei apei, cristalul poate fi folosit pentru vindecare spirituală și energetică. De asemenea, este o piatră care se poate programa. Asta înseamnă că poate deține orice intenție specifică de vindecare pe care i-o acorzi. Turcoazul funcționează prin curățarea minții, corpului și spiritului de orice energie nedorită sau negativă. Important este că, nu numai că îndepărtează energia negativă, ci o înlocuiește cu vibrații pozitive.

Turcoazul se găsește cu precădere în Africa, Belgia, China, Franța, Iran, Mexic, Statele Unite.

Purtarea colierelor din turcoaz este deosebit de puternică

Cum să te bucuri de proprietățile vindecătoare ale turcoazului? Poartă cristalul sub formă de bijuterii. Brățarile, colierele sau cerceii îți pot reaminti să te concentrezi asupra sănătății.  Și să iei decizii care îți susțin starea generală de sănătate. Purtarea colierelor din turcoaz este deosebit de puternică. În acest fel, piatra stă lângă piept, una dintre zonele corpului pe care această piatră funcționează deosebit de bine.

Energia cristalului turcoaz poate facilita un flux mai bun de energie în corpul său, conducând astfel la o detoxifiere ușoară și întărind sistemul imunitar. Turcoazul funcționează frumos cu lapis lazuli. Ambele pietre aduc energie pură de la mare la cer, necesară pentru creșterea și bunăstarea generală a cuiva.

În feng shui, turcoazul este folosit ca remediu pentru atragerea bogăției și a banilor

În feng shui, turcoazul este folosit ca remediu pentru atragerea bogăției și a banilor, precum și ca remediu pentru îmbunătățirea sănătății și bunăstării cuiva. Energia liniștitoare a turcoazului îl face o alegere foarte bună pentru camerele copiilor (în special adolescenți). De asemenea este benefic pentru biroul de acasă sau camera de zi. Ai grijă să nu așezi turcoazul în lumina directă a soarelui și protejează-l de zgârieturi și căderi.

Purificare

Trece piatra sub un jet călduț de apă. Las-o să se usuce în mod natural, fie peste noapte (la lumina lunii), fie (pentru o perioadă scurtă de timp) la soare. Încarc-o cu intențiile și dorințele tale ținând-o între palme și nu mai lăsa pe nimeni să o atingă. Purifică piatra de câte ori simți nevoia.

Intră pe site-ul margele.ro și comandă pietre de turcoaz în diferite forme și mărimi și include-le în stilul tău de viață pentru vindecare și abundență.

Sursa